TUTSAKLARLA GÖRÜŞMELER VE İÇERİDEN DIŞARIYA MESAJLAR:

Geçtiğimiz hafta, ölüm orucu gazisi Gökhan Yıldırım, ölüm orucu direnişçisi Nurettin Kaya ve Süresiz Açlık grevi direnişçileri Cem Dursun ve Oktay Kelebek’le bulundukları hapishanelerde görüşmeler yapıldı.
Aşağıda üç ayrı görüşmeye dair gelişmeleri aktarıyoruz:


ÖLÜM ORUCU GAZİSİ GÖKHAN YILDIRIM İLE GÖRÜŞME:
Ölüm Orucu Gazisi Gökhan Yıldırım’dan Mesaj: Nurettin Kaya’ya Sahip Çıkalım!

Faşizmin hukuk terörüne karşı ‘adil yargılanma’ talebiyle ölüm orucu yapan ve siyasi zafer ile direnişine ara veren ölüm orucu gazisi Gökhan Yıldırım, tutuklu bulunduğu hapishaneden ağabeyi Erkan Yıldırım aracılığı ile bir mesaj gönderdi.
Gökhan Yıldırım; ağabeyi aracılığıyla, “kuyu tipi hapishanelerinin kapatılması, ölüm orucu direnişinin bir an önce zafere kavuşabilmesi için bütün halkımızdan, değerli aydınlardan, sanatçılardan, kendisine ‘insanım’ diyen bütün insanlardan ölüm orucu direnişlerine sahip çıkılmasını” istiyor.
Gökhan Yıldırım mesajında ayrıca şunları belirtti:
“Ölüm orucu getirdiği zorluklarla beraber ölüm riskine yaklaşmakla beraber boğazında çıkan yaraları ve geceleri her iki saatte bir koğuşuna girip rahatsız etmeleri Nurettin Kaya’nın sağlığını tamamen bozmakta. Bunun için Nurettin Kaya’nın bir an önce taleplerinin kabul edilip bir an önce tahliyesinin sağlanması gerekiyor.”


ÖLÜM ORUCU DİRENİŞÇİSİ NURETTİN KAYA İLE GÖRÜŞME:
Nurettin Kaya’nın Vasisi TAYAD’lı Lerzan Caner, Kaya İle Görüştü.
S, R, Y Kuyu Tipi Hapishanelere karşı ölüm orucunun 248’üncü gününü geride bırakan Nurettin Kaya’nın vasisi Ayşe Lerzan Caner, 21 Haziran’da Nurettin Kaya ile görüştü.
Caner, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada şunları belirtti:
“Merhabalar, ben Nurettin Kaya’nın vasisi Lerzan Caner.
Dün (21 Haziran) Bolu F Tipi Hapishanesi’nde Nurettin Kaya’yı ziyaret ettim.
Nurettin Kaya’nın sağlık durumu gerçekten kritik bir aşamaya gelmiş, ayakları şiş, tişörtünün üstünden bile kaburga kemikleri görünüyor, ağzında yaralar var. Ve bütün bunlara rağmen hapishane idaresi çok duyarsız davranıyor. O’na ne havalı yatak verildi, ne istediği şekerler, ve kemikleri ağrıyor, ayaklarında da geceleri çok ağrılar oluyor. Buna rağmen hiçbir isteği yerine getirilmiyor.”
Nurettin Kaya’nın talepleri çok basit; daha önce birlikte Erzurum Dumlu 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Hapishanesi’nde olan diğer iki arkadaşının da kendisi gibi ailesine yakın, arkadaşlarının olduğu bir hapishaneye sevk edilmelerini istiyor. Ve ‘Bunun için ölmek mi gerekiyor?’ diye soruyor.
Bunun bir an önce yerine getirilmesini istiyoruz, yoksa gerçekleşebilir ve yasal hakları olan bu sevk yüzünden Nurettin Kaya ve diğer Süresiz Açlık Grevinde yüzlü günleri aşan tutsaklar yaşamlarını kaybedebilir.
Ve bunun sorumlusu da Adalet Bakanlığı, hapishane idareleri olur.
Onun için Nurettin Kaya’nın talepleri bir an önce kabul edilsin.”


SÜRESİZ AÇLIK GREVİNDEKİ DURSUN VE KELEBEK İLE GÖRÜŞME:
TAYAD’lı Ferdi Sarıkaya, Mehmet Güvel, Cem Dursun ve Oktay Kelebek’le Görüştü.

Faşizmin 6 Şubat hukuk terörü ile delilsiz tutuklanan TAYAD’lı Mehmet Güvel, ‘hapishanede kalamaz’ raporuna rağmen keyfi ve hukuksuzca tutsak bulunmaktadır.

Mehmet Güvel’in hapishane görüşçüsü olan TAYAD’lı Ferdi Sarıkaya, 20 Haziran’da Mehmet Güvel’le görüştü.
Sarıkaya, görüşme sırasında süresiz açlık grevindeki iki tutsakla da görüşme imkanı buldu.
Sarıkaya’nın görüşmeye ilişkin açıklaması şöyle:

“Merhabalar, ben TAYAD’lı Aileler’den Ferdi Sarıkaya.
Buca Yüksek Güvenlikli Hapishanesi’nde ‘Hapishanede Kalamaz!’ raporu olmasına rağmen, kanser hastası olmasına rağmen yaklaşık dört aydır tutsak edilen Mehmet Güvel’in ziyaretçisiyim.
Ziyaret girdiğimde Mehmet Amca’yla sohbet esnasında yanında kalan Cem Dursun ve Oktay Kelebek, bu arkadaşları da gördüm, onlarla sohbet etme imkânım oldu; 6 Şubat komplosuyla tutuklanan arkadaşlarımız o gündür kuyu tipi hapishanelerin kapatılması talebiyle ve bulundukları Buca’dan ailelerine yakın bir hapishaneye sevk talepleriyle ilgili Süresiz Açlık Grevine başlamışlardı. Bugün 118’inci günleri.
Aşırı derecede kilo kayıplarını gördüm. Sohbet ettiğimiz esnada yaklaşık 20 kilonun üzerinde şu an kilo kayıpları var, sağlık sorunları başlamış. Ve bunun için Adalet Bakanlığı derhal taleplerini kabul etmelidir. Talepleri karşılanabilir taleplerdir. Ailelerine yakın bir hapishane istiyorlar.
Yani şöyle; havalandırması olmayan bir hapishanede tecrit içerisinde tecrit işkencesi yaşatılıyor. Hiçbir insan bunu kabul edemez. Biz TAYAD’lı Aileler de bunu kabul etmiyoruz.
Buradan tekrar sesleniyoruz:
Bolu F Tipi Hapishanesi’nde ölüm orucunda olan Nurettin Kaya’nın ve Süresiz Açlık Grevinde olan Oktay Kelebek, Cem Dursun; bu arkadaşlarımızın talepleri derhal kabul edilmelidir!”

Sosyal ağlarda paylaşın