Terör Listelerine Karşı Bir Anne’den Basın Açıklaması:
“Çocuklarımızı Terör Listeleriyle Terörize Etmeyin!”

AKP faşizmi tepeden tırnağa yozlaşmış, gırtlağına kadar pisliğe batmış, mafyacı, çeteci ama en belirleyici olanı ise başta ABD olmak üzere emperyalizmin sadık uşağı bir iktidardır. Uyuşturucu, fuhuş, kara para, kumar… tüm gayrı meşru işlerin başında AKP iktidarı var. Bu artık gizleyemedikleri, halkımızın büyük bir kısmının bildiği bir gerçek. Başta faşist şef Erdoğan olmak üzere tüm AKP iktidarı bu durumun er ya da geç kendini vuracağını, halka reva gördükleri adaletsizliğin devam edemeyeceğini, halkın adaletinin de bir gün tecelli edeceğini çok iyi biliyor. Bu korkuyla iki eli kanda dahi olsa devrimcilere saldırmayı, komplolar tertiplemeyi, hapishanelere doldurmayı asla ihmal etmiyor. Çünkü biliyor ki zulüm iktidarına son verecek olan devrimcilerdir. Bu yüzden adeta nefes aldırmamaya çalışıyor.

Kendine karşı olan kesimlere ama özellikle devrimcilere karşı hazırlanan arananlar listesi AKP hukuksuzluğunun örneklerinden biri. Hiç bir hukuki dayanağı olmayan, haklarında soruşturma dahi olmayan insanlar bir çırpıda arananlar listesinde bulabiliyor kendini. AKP faşizmi insanları listelere koyarken yurt içi yurt dışı ayrımı yapmıyor, gazeteci yazar, genç yaşlı, kadın erkek, işçi köylü… ayrımı da yapmıyor. Tek ölçüleri AKP iktidarına karşı olunması.

Avusturya’da Mattersburg şehrinde yaşayan bir anne, oğlunun Türkiye faşizmi tarafından “gri liste”ye alınmasına karşı Viyana’da basın açıklaması ve Konsolosluk önünde protesto yapacak.

Basına yolladığı çağrıda, “Oğlu Terör Listesine Alınarak Mağdur Edilen Bir Anne Olarak, Yapacağım Basın Açıklamasına Tüm Basın Yayın Organlarını Davet Ediyorum!” diyen anne Nazlı Çiçek,

Basın açıklamasına çağrısında şöyle dedi:

“Ben Nazlı Çiçek. Üç çocuk büyüten bir anneyim.

Oğlum Ahmet Çiçek, geçtiğimiz günlerde Türkiye polisi tarafından “arananlar listesi!”ne konularak, başına da 500 Bin TL ödül konulmuş.

İşin ilginç yanı şu ki; Avusturya vatandaşı olan oğlum hakkında, ne Türkiye’de, ne Avrupa’nın herhangi bir ülkesinde açılmış bir dava, verilmiş bir ceza yoktur.

Oğlumun ve benzer durumdaki onlarca gencin listelere alınmasındaki hukuksuzluğu, gayri meşruluğu anlatmak ve demokratik talebimizi dile getirmek için,

tüm basın yayın organlarını, sosyal medya kuruluşlarını,

10 Temmuz günü saat 17.00’de yapacağım basın açıklamasına ve ertesi gün 11 Temmuz saat 17.00’de Viyana Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğu önünde yapacağım açıklamaya davet ediyorum.

Sesimi Duyun, Duyurun.

Anne Nazlı Çiçek”

BASIN AÇIKLAMASI:

🎗TARİH: 10 Temmuz Çarşamba

🎗SAAT: 17.00

🎗ADRES: Rathaus Cafe

Landesgerichtsstrasse 5,

1080 Wien

KONSOLOSLUK ÖNÜ PROTESTOM:

🔴TARİH: 11 Temmuz Perşembe

🔴SAAT: 17.00

🔴ADRES: Viyana Türkiye Konsolosluğu Önü 

Hietzinger Hauptstrase 38/A

1130 WİEN

06.07.2024

NAZLI ÇİÇEK

Sosyal ağlarda paylaşın