“tek bi ormancı bile o ormana giremeyecek”

Artvin Borçka’da mesire yeri yapma bahanesiyle ormandaki ağaçların kesilmesine izin veren Orman İşletme Müdürlüğü önüne giden halk, “Sabrımız kalmadı, tek bi ormancı bile o ormana giremeyecek” dedi.

Orman kesim faaliyetlerinin durdurulması talepli dilekçelerini teslim eden grup sonra kurum önünde bir açıklama yaptı. Köy halkı adına açıklama yapan Dursun Ali Koyuncu şunları söyledi:

Daha önce de gelmiştik. Yunus Merttürk’ün emriyle Cankurtaran’a geldiler bunlar. Bu kurum katil bir kurumdur. Bugün Çifteköprü ormanlarına bir daha gelmemeleri için, Reşit abimizin hesabını sormak için buradayız.

İmzalarımızı teslim edeceğiz. Çifteköprü ormanlarına bir tane ormancı giremeyecek. Bir tane daha ormancı daha gelir, bir kişiye daha zarar gelirse artık sabrımız yok. Bize sakin olun diyorlar. Ancak provokasyon organize ettiler. Jandarmaya “Cankurtaran’da güvenlik önlemi almayın” dediler. Bu katliamın en büyük sorumlusu Borçka Kaymakamlığı ve Artvin Valisi’dir. Yunus Merttürk’ün paralı çeteleri Muhammet Ustabaş’ı o bölgeye silahla gönderip bir canımızı aldılar, iki arkadaşımızı yaraladılar. Bir Reşit Kibar ölür, binlerce Reşit olup geliriz. Ormanlarımıza bir daha asla bunları sokmayacağız.

AKP faşizminden güç alan yağmacı çeteler, bölge halkının tepkilerine rağmen talanlarını sürdürüyor. Polis ve jandarma korumasıyla halkın yaşam alanlarını talan eden doğayı yok eden bu çeteler geçen hafta halka saldırarak Reşit Kibar’ı öldürürken iki kişiyi de yaraladı.

Sosyal ağlarda paylaşın