TBMM’de AKP’nin Mahmud Abbas Şovu


Ülkesi isgal altındayken ve İsrail saldırılarının en yoğun olduğu dönemde halkı katledilmesine rağmen uzun bir süre suskun kalan Filistin Devlet Başkanı MAhmut Abbas, AKP Faşizminin Filistin Şovuna dahil olmak üzere Türkiye geldi. Türkiye Büyük Millet Meclisinde Konuşan Abbas, 40 Bin kişinin öldüğü Gazze’yi hatırlayarak, oraya gideceğini açıkladı.

“AKP Lideri Erdoğan bizden özür dilemelidir” sözlerinden sonra Ankara’ya bir türlü gelmeyen Abbas’ın üçüncü şahışlar ve özellikle AKP’ye yakınlığıykla bilinen Katar ve Suudi Arabistan’ın baskısıyla Ahkara’ya getirilip Türkiye Büyük Millet Meclisinde konuşturuldu.

TBMM Genel Kurul Salonu’nda Konuşan Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, “İsrail’de Netanyahu hükümetinin işlediği insanlık suçlarına Türkiye kayıtsız kalmadı” diyerek Filistin halkının kanının döküldüğü dönemde Türkiye ile İsrail arasındaki yüzmilyonlarca dolarlık ticareti aklamış oldu.

Abbas; Barış Filistin’den Başlar

“Barış ve güvenliğe giden yol Filistin’den başlar” diyen Abbas’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle: “Konuşmama on binlerce şehidimize rahmet dileyerek söze başlamak istiyorum. İsrail’in saldırıları, soykırım suçu nedeniyle Gazze’de, Batı Şeria’da Kudüs’te şehit olanları anarak başlamak istiyorum. Sonuncusu da lider İsmail Haniye’ye karşı işlenen suç olmuştur. Milli mücadelemiz zaferle taçlanacak. Uzun süredir devam eden bu bela zaferle son bulacak.

Biliyorum ki, bu konu bütün ilginizin odağında yer almaktadır ve bu mecliste bununla ilgili tartışmalar yürütmüş bulunmaktasınız. Filistin halkına karşı işlenen tarihi adaletsizliğe, katliamlarına, savaş suçlarına ve soykırıma karşı sizler bu Filistinlilerin yanında yer almaktasınız. Allah aşkına soruyorum her gün İsrail işgal devletinin Gazze’de bulunan özellikle de bir kaç gün önce yüzden fazla şehidin verildiği okul katliamı da olmak üzere her gün sığınma kamplarına gerçekleştirilen katliamlara uluslararası toplum nasıl sessiz kalabiliyor?”

Ziyaret AKP İçin Neden Önemli?

Mahmud Abbas’ın Türkiye ziyareti, AKP hükümeti için stratejik açıdan büyük önem taşıyor. AKP faşizmi Türkiye’de kriz ile giderek katmerli hale gelen yoksulluk ile yönetememe krizi içinde debeleniyor, ve artık iktidarı boyunca destek bulduğu islamî kesimden de tepki alıyor. AKP şefi Recep Tayyip Erdoğan, halkın desteğini yeniden kazanmak amacıyla dine ve Filistin davasını kullanmaya çalışıyor, halkın dini duygularını ve Filistin’de yaşanan katliamı istismar ediyor. Filistin’e destek verdiklerini söylüyor AKP iktidarı, özellikle Erdoğan ama bunun koca bir yalandan ibaret olduğunu bilmeyen kalmadı. Artık AKP bu yalanlarla kimseyi kandıramıyor.

Türkiye ile İsrail Arasındaki Ticaret 2023’te Artış Gösterdi 6.5 milyar dolar

Öte yandan, İsrail’in Filistin halkına yönelik katliamlarına rağmen Türkiye ile İsrail arasındaki ticaret ilişkileri 2023 yılında büyük bir artış gösterdi. Türkiye’nin İsrail’e gerçekleştirdiği ihracat, 2023’te yaklaşık 6.5 milyar dolar olarak gerçekleşti. İhracatın içeriği ise şu şekilde sıralanabilir:

Makine ve Cihazlar: Teknolojik ürünler ve makine ekipmanları.
Kimyasal Ürünler: Plastik ve kimyasal maddeler.
Gıda Ürünleri: İşlenmiş gıdalar ve tarım ürünleri.
Tekstil Ürünleri: Giyim ve tekstil ürünleri.
Bu ticaret rakamları, AKP’nin Filistin’e yönelik desteğinin gerçek olmadığını, bunun daha çok seçim ve koltuğu koruma stratejisinin bir parçası olduğunu ortaya koyuyor. Erdoğan’ın Filistin davasına yaptığı vurgular tamamıyla yalan! Erdoğan’ın Filistin sevgisi halkı kandırma aracından başka bir şey değil.
GHA

Sosyal ağlarda paylaşın