TAYAD’lılar Yüksel Caddesi’nden Seslendi: “Nurettin Kaya’nın Talepleri Adaletsizlik Yaşayan Tüm Halkımızın Talepleridir”

Türkiye(GHA)

Ankara Yüksel Caddesi’nde toplanan TAYAD’lı aileler, Nurettin Kaya’nın taleplerini dile getirmek amacıyla bir basın açıklaması düzenledi. Nurettin Kaya, faşist AKP iktidarının devrimci tutsakları yok etme ve düşüncelerini ele geçirme amacıyla kurduğu S-R-Y Kuyu tipi hapishanelerinde direnişini sürdürüyor. Bugün itibarıyla ölüm orucunun 258. gününde olan Kaya’nın taleplerinin kabul edilmesi çağrısında bulunuldu.

Basın açıklamasında, Nurettin Kaya’nın taleplerinin haklı, meşru ve kabul edilebilir olduğuna dikkat çekilerek, AKP iktidarının bu talepleri karşılamayarak Kaya’yı ölüme terk ettiği ifade edildi. Açıklamada, Kaya’nın katledilmesine izin verilmeyeceği vurgulandı.

Gerçekleşen basın açıklamasında TAYD’lılar şöyle dedi;

“Basına ve Halkımıza;

Ne İcazet Ne İzin, 1984’ten 2024’e Tüm Alanlar Bizim!

Nurettin Kaya bugün ölüm orucunun 258’inci gününde.

Nurettin Kaya’nın talepleri haklı, meşru ve kabul edilebilir olmasına rağmen AKP iktidarı Nurettin Kaya’nın taleplerine hiçbir karşılık vermeyerek katletmek istiyor.

Biz Nurettin Kaya’nın katledilmesine izin vermeyeceğiz!

Nedir Nurettin Kaya’nın talepleri?

S-R-Y Kuyu Tipi Hapishanelerin kapatılmasıdır.

Nedir S-R-Y Kuyu Hapishaneleri?

Siyasi tutsakların ölüme mahkûm edildiği, tecrit işkencesinin en yoğun yaşandığı, hasta tutsakların daha çok hastalandığı ölüm hapishaneleridir.

Sürgün-sevkler durdurulsun istiyor. Tutsak, ailelerinin yaşadığı bölgelerde olan hapishanelere ve ziyaret günlerinde ulaşım sorunları yaşamamak istiyor.

Sürgün-sevk yalnızca tutsaklara değil, aynı zamanda yakınlarına yapılan bir işkencedir. Çünkü sürgün-sevkler bir gün ansızın tutsağın kendi iradesi dışında, haber bile etmeye gerek duymadan kaldığı hapishanede eşyalarını dahi toplamasına müsaade etmeden işkence yaparak bulunduğu ilde olan hapishaneden ailesine kilometrelerce uzak başka bir hapishaneye götürülmesidir.

Bu yaşanan durum ailelerini, yakınlarını mağdur etmekte ve ziyaretlerine gidişleri engellemektedir.

Adil yargılanma hakkı ve tüm hasta tutsaklar serbest bırakılsın istiyor.

Herkesin adil bir şekilde yargılanama hakkı vardır.

Tüm hasta tutsakların bağımsız hekimlerce sağlıklı koşullarda tedavi edilme hakkı vardır. Bugün binlerce hasta tutsak tedavi olamadığı için hapishanelerde ölüme mahkûm ediliyor.

Bu talepler bugün adaletsizlik yaşayan sadece devrimci tutsakların değil, tüm halkımızın talebidir.”

Basın açıklamasının ardından “Nurettin Kaya Onurumuzdur!” sloganları atılarak eylem sonlandırıldı.


GHA

Sosyal ağlarda paylaşın