Soma’da Madenciyi Tekmeleyen Yerkel’e Bir Ödül Daha: Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) koordinatörü oldu

Türkiye(GHA)

Güvenlik yok, iş yok, gelecek yok, hukuk yok…

Soma’da Madenciyi Tekmeleyen Yerkel Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) koordinatörü oldu
13 Mayıs 2014’te Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen, Soma maden faciası olarak bilinen katliamda 301 maden işçisi hayatını kaybetmişti. Ancak o yıllardan bugüne kadar hafızalarda yer eden iki olay, hem sosyal medyada hem de halkın zihninde silinmedi. O dönem Halkın Hukuk Bürosu onursal başkanı Selçuk Kozağaçlı’nın “Güvenlik yok, iş yok, gelecek yok, hukuk yok. Ama yaşamak çok kutsal.” sözleri sosyal medyada milyonlarca insanın vicdanına dokunarak, AKP hükümetine ve katliamın sorumlularına karşı hesap sorma bilinci ve öfkesini uyandırdı. Kozağaçlı, “Kutsal olan yaşamın kendisi değil; kutsal olan adil bir yaşam, onurlu bir yaşam, güvenli bir yaşam.” diyerek, bu katliamın adalet ve onur ekseninde değerlendirilmesi gerektiğini vurgulamıştı.

Öte yandan, Başbakanlık eski müşaviri Yusuf Yerkel’in Soma’da bir maden işçisini tekmelemesi, halkın adalet duygusuna açık bir yara olmuş ve yine halkın öfkesini toplamıştı. Halkın tüm öfke ve tepkisine karşılık Yerkel’in cezalandırılması beklenirken, işçi düşmanı AKP hükümeti tarafından ödüllendirildi.
2022’de Frankfurt Ticaret Ataşesi olarak atanan Yusuf Yerkel, son olarak, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) koordinatörü olarak görevlendirildiği duyuruldu.

Madenciyi tekmeleyen ve ülkeyi yağmacılara peşkeş çeken AKP faşizmi, yandaşlarını ödüllendirmekten asla geri durmuyor. Ne yaparlarsa yapsınlar, devlet gücünü arkalarına alarak zenginliklerine zenginlik, zorbalıklarına ise zorbalık katmaya devam ediyorlar. AKP’nin şefi Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde müşavirlik yapan Yusuf Yerkel, Soma maden katliamında bir madenci yakınına attığı tekme ve sonrasında “dizini incittiği” iddiasıyla aldığı yedi günlük iş göremez raporuyla Türkiye gündemine oturmuş ve halkın adalete olan inancını sarsmıştı.

Yerkel, mağdur durumdaki madenciyi basın önünde tekmelemesine rağmen ceza almadı, aksine dizini incittiği bahanesiyle rapor aldı. O günden sonra devlet kademelerinde yükselmeye başladı. Ocak 2022’de Frankfurt Başkonsolosluğu’na Ticaret Ataşesi olarak atanmasının ardından şimdi de Türkiye Futbol Federasyonu’nda (TFF) koordinatör olarak görev yapıyor. Yerkel, attığı tekmenin ardından devlet içinde yükselmeye devam ederken, bizler Halkın Hukuk Bürosu onursal başkanı Selçuk Kozağaçlı’nın “Kutsal olan adil bir yaşam, kutsal olan onurlu bir yaşam.” sözlerini bir kez daha ona hatırlatıyoruz.
GHA

Sosyal ağlarda paylaşın