Rus Güçleri Donetsk’te Yeni Bir Kasabayı Ele Geçirdi ve Faşist Kiev Rejimine Ağır Kayıplar Verdirdi

Rusya Savunma Bakanlığı, Salı günü yaptığı açıklamada, güçlerinin Donetsk’teki Lesichnoye kasabasını ele geçirdiğini ve bir Ukrayna uçağı, bir helikopteri ve bir dizi uçaksavar füze rampasını imha ettiğini duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı’nın günlük raporunda şu ifadelere yer verildi: “Lesichnoye’nin ele geçirilmesi, aynı zamanda dört karşı saldırıyı püskürten ve düşmana ağır kayıplar verdiren ‘Merkez’ kuvvetler grubunun çabalarıyla gerçekleşti. Son 24 saat içindeki kayıplar arasında yaklaşık 636 asker, bir Abrams tankı ve Amerikan yapımı Bradley zırhlı personel taşıyıcı da bulunuyor.”

Rus savunma raporuna göre, Ukrayna ordusunun son 24 saat içindeki toplam kaybı yaklaşık 1.835 asker olarak kaydedildi. Ukrayna ordusunun kaybının detayları şu şekilde verildi:

“Kuzey” kuvvetler grubunun (Kharkov’da faaliyet gösteren) birimleri, düşmana 65 asker kaybettirdi.
“Batı” kuvvetler grubunun birimleri, daha uygun hat ve mevzilerin kontrolünü ele geçirerek Kharkov, Lugansk ve Donetsk’teki Ukrayna birliklerini vurdu.
Rus kuvvetleri, iki karşı saldırıyı püskürtürken, Ukrayna kuvvetleri yaklaşık 470 asker kaybetti.
“Güney” kuvvet grubunun birimleri (Donetsk’te) taktik durumlarını iyileştirdi ve sorumluluk alanlarındaki düşman kayıpları 510 askeri aştı.
“Doğu” kuvvetler grubunun (Donetsk) birimleri, ön cephedeki konumlarını iyileştirerek Ukrayna kuvvetlerine 100’e kadar asker kaybettirdi.
“Dnepr” kuvvetler grubunun birimleri, Zaporozhye ve Kherson’daki düşman kuvvetlerine ve askeri teçhizatına saldırdı ve düşmanın kayıpları yaklaşık 55 askere ulaştı.
Ek olarak, 146 farklı bölgede düşman kuvvetlerinin ve askeri teçhizatın yoğunlaşma noktaları vuruldu. Fransız yapımı Hammer güdümlü bomba, 4 Amerikan yapımı HIMARS füzesi ele geçirildi ve 19’u özel askeri harekât alanı dışında olmak üzere 52 İHA düşürüldü.

GHA

Sosyal ağlarda paylaşın