Rezzan Şengül’le Telefon Görüşmesi: “127 gündür anlatmaya çalışıyoruz; bu hapishaneler Anadolu halkına karşı yöneltilmiş bir silahtır!”

Süresiz Açlık grevinin 130. gününe gelen Rezzan Şengül’le, annesi 3 gün önce bir telefon görüşmesi yaptı.
Rezzan Şengül, görüşmede, Kuyu Tipi Hapishanelerin Anadolu halkına karşı bir saldırı, bir silah olduğunu belirterek, saldırıyı boşa çıkaracaklarını bir kez daha vurguladı.

Aşağıda bu görüşmenin tam metnini yayınlıyoruz:

Anne Fatma Özalp: Nasılsın?

Rezzan Şengül:
Sendromdan kaynaklı uyuyamama, uyku alamama, dinlememeden kaynaklı kalp çarpıntıları devam ediyor. Onun dışında baş ağrıları ve ışığa-sese karşı hassasiyet kaynaklı yoğun baş ağrıları var. Bunlar temel sorunlarım.

Ara sıra nefes darlığı bu dinlenememeden kaynaklı bunlar oluyor. Fiziksel olarak çok çabuk yoruluyorum, eskisinden daha hızlı yoruluyorum. Bu tür şeyler de oluyor. Ama ilk temel sorunlarım bu kalpte yoğunlaşıyor. Ondan kaynaklı bir sorun var, onun dışında genel itibariyle durum böyle, başka da bir şey yok.

Anne Fatma Özalp:
Özel ihtiyaçlarını nasıl gideriyorsun?

Rezzan Şengül:
Nasıl gidereyim?

Aslında onu sürekli dile getiriyoruz, anlatıyoruz ‘bir araya gelmemiz gerekiyor’. Aslında taleplerimizin karşılanması gerekiyor, yine de o şekilde kendilerince intikam almak istiyorlar sanatçılık pratiğimiz nedeniyle. Onlar aldıklarını alsınlar, biz her halükârda dimdik ayakta durmaya devam ediyoruz.


Rezzan Şengül’ün direnişe dair anlatımı:

Şöyle, bugüne kadar defalarca anlattık, bugün de direnişimin 127’inci günündeyim.

127 gündür şunu anlatmaya çalışıyoruz; bu hapishaneler insanlara, Anadolu halkına karşı yöneltilmiş çok büyük bir silah. Halkı teker teker hücrelere koyarak burada teslim almayı amaçlıyorlar. Teslim alamadıklarını da kuyu tipi hapishanelerle yoğun bir kuşatmayla etkisiz hale getirmeyi amaçlıyorlar.

Bu etkisiz hale getirme boşunadır; çünkü bizim buradan direnişimizle sesimiz dünyaya yankılanıyor. Her ne kadar saldırı büyük olursa olsun bunun tek çözümü direniştir. Direnişi elimize aldıktan sonra, onlar hepimizi eline geçirdikten sonra karşımızda durabilecek hiçbir güç yok.

Çok güçlüyüz. Burada hiçbir şekilde teslim alma politikalarını başarıya ulaştıramayacaklar!

Çünkü biz direneceğiz sonuna kadar. Bu saldırıları direnişimizle alt üst edeceğiz.
Bunu söyleyebilirim…

Sosyal ağlarda paylaşın