PATRONUN BEKÇİSİ JANDARMA, İŞÇİLERİN YOLUNU KESTİ!

Manisa’nın Soma ilçesinde Fernas Madencilik’te işten atılan işçilerin direnişinde bugün yine jandarma saldırısı yaşandı.
Maden önüne gitmek isteyen Fernas Madencilik işçilerinin önü jandarma tarafından kesildi.
İşçilerin haklı, meşru, demokratik hakkı olan direnme hakkı, jandarma terörüyle ve valilik kararlarıyla engelleniyor.

30 Ağustos’ta maden önündeki eyleme desteğe gitmek için yola çıkan işçiler ve ailelere jandarma saldırmış ve 4 kişi gözaltına alınmıştı. İşçiler bugün tekrar maden önüne gitmek istediler. Fakat önlerine jandarma barikatı çıktı. Jandarma, valiliğin yasaklama kararını gerekçe göstererek, yolu kesti ve işçilerin maden önüne gitmesine izin vermedi.
İşçilerin yürümek istemesi üzerine jandarma tarafından barikat kuruldu.
Barikat önünde bir çıklama yapan Bağımsız Maden İş Sendikası Genel Başkanı Gökay Çakır, yolu kesen jandarma komutanına seslenerek şöyle dedi:
“Biz işçinin hakkını söke söke alacağız. Biz hakkımızı, adaletimizi istiyoruz. Başka bir şey istemiyoruz. Terazi şaştıysa adalet olmaz komutan. Bir gün sen de kalırsın bu terazinin altında. Yasak olduğunu söylüyorsunuz, kararı isteyince göstermiyorsunuz. Bizi mi onları mı savunuyorsunuz? Ben nezarette kaldım, o müdür kaldı mı? Komutan, yanlış yapıyorsun, teraziyi düzgün tutun. Yasayı o ihlal ediyor ama ceza bize veriliyor. 500 asker burada karşımızda. Jandarmayı geçip patronla görüşemiyoruz.”
İşçiler, “Her yer Fernas, her yer direniş”, “Komutan Müdürü Kolluyor”, “Jandarma, Madenciye Yolu Aç!” sloganlarıyla jandarmayı protesto ettiler.
İşçiler barikat önünde beklemeye devam ediyorlar.

Sosyal ağlarda paylaşın