Özgür Özel, Suavi’yi ziyaret etti. Peki İptal Edilen Konser?

Geçtiğimiz hafta Suavi’nin Beykoz konserine yönelik faşist taciz ve saldırı sonrası Suavi’nin Seydişehir konseri CHP’li belediye tarafından tek taraflı iptal edildi. CHP’li belediye Ülkü Ocağı ile yaptığı görüşme sonrası konserin iptaline karar verdiklerini duyurmuştu.

Bu yaşananlardan sonra Özgür Özel Suavi’yi ziyaret etti.

Suavi’yi ziyaret eden CHP lideri Özgür Özel, “Suavi’nin konserlerine yönelik saldırıları kınıyor, sözde tepkiler nedeniyle konserlerinin iptal edilmesini de asla doğru bulmuyorum” dedi.

Bu iptal sadecce CHP’li belediyenin değil genel olarak CHP’nin siyasetinin gerçek yüzünün yansımasıydı. Faşizmin saldırılarına karşı direnmek değil, saldırılarını meşrulaştırmak, adaletsizliklerini kabul edilebilir görünüme sokmak CHP’nin önemli görevleri arasında.

Suavi’nin konserinin iptalinin ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel Suavi’yi ziyaret etti. CHP lideri Özgür Özel, “Suavi’nin konserlerine yönelik saldırıları kınıyor, sözde tepkiler nedeniyle konserlerinin iptal edilmesini de asla doğru bulmuyorum” dedi.

Peki sonra?
Hiç bir şey.
Tek bir değişiklik yok.
Kınayarak CHP’yi aklamaya çalışıyor.
Ortada iptal edilmiş bir konser var.
Halktan yana sanatın üzerinde faşist baskı var.
Ama Özgür Özel kınıyor!

Bu ziyaretin teselli etkisi bile yoktur. Sırtını sıvazlayarak “vah vah” etmenin dışında bir anlamı olmayan bu ziyaret CHP’nin faşizmin politikalarındaki rolünü gizleyemez.

Ülkemizde faşizm tek başına yönetemez. Eğer CHP gibi kitleleri pasifize eden, susturan, sabır çağrısı yapan, “aman sokağa çıkmayın” diyen sol soslu bir parti olmazsa faşizm yönetemez.

Devrimci, halktan yana sanat yapanların önündeki görev örgütlenmek, mücadele etmek ve direnmektir. Aksi halde, demokrats kimliğini koruyarak halktan yana konser vermek, sanat yapmak imkansız hale gelecektir…

Sosyal ağlarda paylaşın