Midilli’den Türkiye’ye Direnişin Sesi Yükseldi: Grup Yorum Susturulamaz

Yunanistan(GHA)

Emperyalist ülkelerin ve Türkiye faşizminin tüm baskı, gözaltı, tutuklama ve engellemelerine rağmen konserlerine aralıksız devam eden Grup Yorum, Türkiye’nin karşı kıyısı olan Midilli’de sevenleriyle buluşarak hem Avrupa emperyalizmi hem de Türkiye faşizminin baskılarına türküleriyle cevap verdi.

Grup Yorum, konserine “Ne faşizmin ne de emperyalizmin gücü bizi tasfiye etmeye yetmez, yetmeyecek. Bulunduğumuz her yerde halkın türkülerini söylemeye devam edeceğiz. Pir Sultan’lardan, Helin ve İbo’lardan miras aldığımız çatlamış sazımız ve direniş türkülerimizle dünya halklarının sesi olmaya devam ediyoruz. Grup Yorum’a özgürlük istiyoruz. Çünkü Grup Yorum halktır, halkın sesidir.” şeklindeki konuşmayla başladı.

İsrail siyonizminin Filistin’e yönelik katliamlarını da protesto eden Grup Yorum, Ortadoğu’daki emperyalist saldırılara karşı mücadele çağrısı yaptı. Ayrıca, Türkiye hapishanelerindeki S.R.Y. Kuyu tipi hücrelerde, tüm işkencelere rağmen bedenlerini açlığa yatırarak direnen özgür tutsaklara da selam gönderdi.

Grup Yorum, Midilli’de gerçekleşen konserinde Yunanlı müzisyen dostlarıyla birlikte sahne aldı. Yoğun ilginin olduğu konserde, yaklaşık 350 kişiyle birlikte en sevilen türkülerini söyledi. Türkçe ve Yunanca ortak şarkılar söyleyen Grup Yorum, direniş şarkılarını halaylarla sonlandırdı.

GHA

Sosyal ağlarda paylaşın