Meclis’te ‘Fernas Madencilik’ önergesi AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi

AKP’li Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’na ait Soma’daki Fernas Madencilik’te sendikaya üye oldukları ve haklarını talep ettikleri için işten atılan işçilerin direnişi 52. gününde devam ediyor.

Yalınayak yürüyerek ulaştıkları Ankara’da gözaltına alınıp bugün serbest bırakılan madencilerin açlık grevi 3. gününde devam ederken, Meclis direnişi gündeme almak zorunda kaldı.

TBMM Genel Kurulu’nda CHP’nin işçilerin örgütlenme hakkının engellenmesine yönelik Meclis araştırması açılması önerisi, AK Parti ve MHP’li vekillerin oylarıyla reddedildi.

Fernas Madencilik’in direnen işçilerin sendika işyeri temsilcisi ile Firma müdürü arasında geçen konuşmanın ses kaydı üzerinden örgütlenme hakkının engellenmesine yönelik bir meclis araştırması açılması önergesi verildi. CHP’li Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu’nun verdiği önerge AKP ve MHP oylarıyla red edildi.

Meclisin tarihinde halk için bir faaliyet olmamıştır. Önergeler milletvekillerinin halkın herhangi bir sorunu, özellikle gündemi işgal ettiğinde konuyla ilgili bir şey yapıyormuş gibi görünmek için verilir. Bu şekilde halk kandırılmaya çalışılır.
Bir komisyon kurulması önerilir. Kurulan komisyonlardan halk için hiç bir şey çıkmaz. Hele AKP iktidarı boyunca araştırma komisyonları seviyesiz, curcunanın hüküm sürdüğü, halkın çıkarına tek bir kararın alınmadığı, artık takip bile edilmeyen biçime dönüşmüştür.

Ama buna rağmen görüntü olsun diye dahi komisyon kurmaya karşı çıkıyor AKP ve MHP. Halk düşmanlıklarını gizleme gereği dahi görmüyorlar.

Sosyal ağlarda paylaşın