‘Korkmuyoruz, Buradayız!
VATAN BİZİM, HALK BİZİZ! ASIL TERÖRİST SİZSİNİZ !

AKP Faşizminin Arananlar Listesine Karşı Eylem: ‘Korkmuyoruz, Buradayız!
VATAN BİZİM, HALK BİZİZ! ASIL TERÖRİST SİZSİNİZ !

Almanya (GHA)
Faşist AKP iktidarı, Avrupa’da yaşayan Türkiyeli devrimcileri arananlar listesine alarak onları kriminalize etmeye, çalışmalarını karalamaya ve halkı korkutarak devrimcilerden uzaklaştırmaya çalışıyor. Ancak, bu sindirme çabalarına karşı devrimciler geri adım atmıyor. Berlin’de düzenlenen “Terör” Listeleriniz Bizi Vatanımızdan Koparamaz” eylemi, bu baskılara karşı direnişin bir ifadesi olarak gerçekleşti. Türkiye Büyükelçiliği önünde toplanan devrimciler, sözde terör listelerine karşı cesurca “Bizler Devrimciyiz,Korkmuyoruz, buradayız!” mesajını haykırdılar.

Faşist AKP iktidarının, Avrupa’da yaşayan Türkiyeli devrimcileri arananlar listesine alarak onları kriminalize etmeye, çalışmalarını karalamaya ve halkı korkutarak devrimcilerden uzaklaştırmaya çalışmasına karşı Almanya’nın çeşitli kentlerinden çok sayıda Türkiyeli devrimci bir araya geldi. Bu amaçla Almanya’nın Berlin kentinde Türkiye Büyükelçiliği önünde düzenlenen eylem “Terör” Listeleriniz Bizi Vatanımızdan Koparamaz” içerikli bir eylem düzenlendi.

Eylem, Grup Yorum marşlarıyla başladı. Alman polisi, hoparlörün konsolosluğa dönük olmaması gerektiğini iddia ederek müdahale etmeye çalıştı ve müziğin sesinin yüzde 25 azaltılmaması halinde hoparlöre el koyacaklarını belirtti. Ancak eylemciler, bu keyfi talebi kabul etmeyerek polisleri geri adım atmaya zorladı. Bu olay, haklarını bilmenin ve savunmanın önemini bir kez daha ortaya koydu. Tartışmanın ardından eylem, sloganlar eşliğinde devam etti. Yıllardır terör listesinde bulunan veya yeni alınan eylemciler, tek tek isimlerini söyleyerek kısa konuşmalar yaptılar.

Biz Devrimciyiz, Asıl Terörist Sizlersiniz

Ortak açıklamaları okunduğunda, Mesut Demirel, Sevil Sevimli, Nuri Eryüksel, Sonnur Demiray, Hasip Kıvrakdal, Veli Eren, Faruk Ereren, Azad Mehmet Gömül, Ayşe İçpınar, Deniz Yıldız, Şükriye Akar ve Berfin Özder gibi Türkiyeli devrimciler söz alarak listelerin onları sindiremeyeceğini, yıllardır bedel ödediklerini ve bu bedeller üzerinden zaferler kazandıklarını ifade ederek baskıların mücadelelerini engelleyemeyeceğini dile getirdiler.

Türkiye’li devrimciler sırayla görüşlerini belirterek faşist AKP iktidarına, “Buradayız, sizden korkmuyoruz. ‘Sözde’ terör listeleriniz mücadelemizi engelleyemez,” mesajını verdiler.

Mesut Demirel: “Adım Mesut Demirel. Terör listesine alındım. İlk değiliz, son da olmayacağız. Yüzyıllardır böyle. Ferman padişahınsa, özgürlüğümüz bizimdir.”

Sevil Sevimli: “Merhaba, ben Sevil Sevimli. AKP faşizmi bizi kriminalize etmek ve vatanımızdan uzaklaştırmak için yarattığı terör listelerinin gri listesindeyim.”

Nuri Eryüksel: “Ben Nuri Eryüksel. Bizi bu listelere koyanlar ve onların ağababalarıdır gerçek teröristler, faşistler. Bir işe yaramayacak. Biz vatanımızı seviyoruz, vatanımızdan vazgeçmiyoruz. Gerçek teröristler bütün o kravatlılar ve saraylarda oturanlar ve onların ağababalarıdır.”

Sonnur Demiray: “Merhaba, ben Sonnur Demiray. Ben de gri listeye alındım. Onun için buradayım.”

Hasip Kıvrakdal: “Ben Hasip Kıvrakdal. Hasan Ferit Gedik Uyuşturucu ile Mücadele Merkezi’nde bir emekçi olarak mücadele ettiğim için listeye alındım.”

Veli Eren: “Adım Veli Eren. Katliamcı, ahlâksız, katil AKP faşizminin terör listesine ben de alındım.”

Faruk Ereren: “Ben Faruk Ereren. Devrimciyim, o nedenle kırmızı listeye alındım. Gerçek teröristlerin bizi terörist ilan etmesi hiçbir anlam ifade etmez. Er geç gerçek teröristleri yargılayacağız.”

Azad Mehmet Gömül: “Adım Azad Mehmet Gömül. Ben de AKP faşizminin terör demagojileri sonucu oluşturulan terör listelerinin gri listesindeyim.”

Ayşe İçpınar: “Merhaba, ben Ayşe İçpınar. İçişleri Bakanlığının terör listesindeyim. Bu listeleri tanımıyoruz. Gerçek teröristler devrimcileri yargılayamaz ve bugün o terörizmin temsilcisi olan Türkiye konsolosluğunun önündeyiz. Bunun için buradayız. Listeleriniz bizi yıldıramaz.”

Deniz Yıldız: “Ben Deniz Yıldız. Bugün bizi terörist ilan eden kurumun önündeyiz. Asıl teröristlerin önündeyiz. AKP faşizmi ve Alman devleti ortak bir şekilde bizi listelere aldılar, başımıza ödül koydular. Asıl terörist bugün karşımızdaki binadakilerdir.”

Şükriye Akar: “Ben Şükriye Akar. Ben de gri listeye alındım. Sanırım 2 ay önce alındım bu listeye. Bu gri listeniz meşru değildir. Yasal hiç değildir. Uluslararası bütün hakları ve yüzyıllarca kazanılmış ve kan revan içinde kazandığımız hakları ayaklar altına almaya çalışıyorsunuz ama başaramayacaksınız. Ne bizi bu gayrı meşru listelerinizle yıldırabilirsiniz ne de bizi korkutabilirsiniz. Sizin listeleriniz yok hükmündedir. Gerçek terörist sizsiniz.”

Berfin Özder: “Herkese merhaba, ben Berfin Özder. Ben de birkaç ay önce İçişleri Bakanlığının haksız hukuksuzca hazırladığı, devrimcileri ve demokratları kendine muhalif olanları koyduğu terör listesindeyim. Bizler bu terör listelerini tanımıyoruz. Devrimcilerin demokratların teröristler tarafından terör listelerine alınmasını tanımıyoruz. Bu yüzden buradayız. Berlin’de konsolosluk önünde eylemimizi yapıyoruz. Biz diyoruz ki; baş terörist bizi bu listelere alanlardır. İçişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bunu bir kez daha haykıracağız.”

Okunan ortak açıklamada ise bu listelerin amacına ulaşmayacağı, devrimci ve demokratları vatanlarından koparamayacakları vurgulandı.

Eylem sloganlar ve marşlar ile devam etti. Sonlara doğru Almanca bir basın açıklaması okundu. Basın açıklamasında da listelerin amacı anlatıldı ve bu hukuksuz anti-demokratik listenin kaldırılması talep edildi.

Ayrıca listeye alınan ve Avrupa’da yaşayan hatta vatandaş olan insanların isimlerinin Alman devleti tarafından Türkiye’ye iletildiği iddia edildi. Bu iddianın altı ise Alman devletinin Türkiye faşizmi ile yaptığı sürekli iş birliği ve devrimci pazarlığı ile dolduruldu.

Bu iş birliğine son verilmesi talep edildi ve bu nedenle konsolosluk eyleminden sonra Almanya İçişleri Bakanlığı önünde de bir protesto gerçekleştirildi.

Terör listelerine alınan bu insanlar tamamen Avrupa’da faşizme karşı yaptıkları demokratik faaliyetlerinden dolayı terörize ediliyorlar, başlarına ödül konuluyor, yaşam güvenceleri tehlikeye atılıyor.

Yaptıkları bu cüretli eylem ise bu saldırılara karşı güçlü bir cevap oldu. Eylem boyunca “Vatan Bizim Halk Biziz Kahrolsun Listeleriniz!”, “MİT’iniz İtiniz Bizi Yıldıramaz!” ve “Yaşasın Mücadelemiz” gibi sloganlar atıldı. Eylemin sonunda ise büyük bir coşkuyla halaylar çekildi.

Eylemciler, listelere sloganlarıyla karşılık verdiler. Toplam 25 kişi katıldı eyleme.
GHA

Sosyal ağlarda paylaşın