Katil İsrail Kana Doymuyor. Aralarında çocuklarında olduğu bir çok Filistin’liyi katletti.

Ortadoğu(GHA)

Katil İsrail, dün gece saatlerinde Refah’ta savaştan kaçan Filistinlilerin yaşadığı çadırları bombaladı. Aralarında çocukların da bulunduğu onlarca Filistinli hayatını kaybetti. İsrail’in saldırıları hız kesmeden devam ederken, Filistin halkı her gün evlerinden ve yurtlarından ediliyor, soykırım saldırısına maruz bırakılıyor.
Tel Aviv’e atılan birkaç roketi bahane eden İsrail, sabaha karşı Refah’ta katliam yaptı. Çadırlara bombalar yağdırarak en az 35 kişiyi katletti.

Gazze Sağlık Bakanlığı: “Hastanemiz Yok”

Katil İsrail’in saldırıları sonrasında bir açıklama yapan Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, “Refah kentinde bu sayıda ölü ve yaralıyı barındırabilecek hastane bulunmadığından ambulans ekipleri ölü ve yaralıları taşıma konusunda güçlük çekiyor” dedi.

Refah Acil Durum Komitesi’nden yapılan açıklamada da İsrail ordusunun daha önce “güvenli” dediği bölgedeki yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırlarını bombaladığı ve bu saldırının İsrail ordusunun “güvenli bir yer bulunmasına” ilişkin iddialarını çürüttüğü belirtildi.

Açıklamada, “Yerinden edilmiş sivillere yönelik katliam, İsrail’in Refah’taki cinayet ve yıkım operasyonlarını sürdürme konusundaki ısrarını, askeri saldırıların durdurulması ve sivillere saldırılmaması yönündeki tüm uluslararası talep ve kararları gözardı ettiğini ortaya koyuyor” denildi.
GHA

Sosyal ağlarda paylaşın