İzmir Belediyesi Kamu Emekçileri İş Bıraktı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan kamu emekçileri, “özgür toplu sözleşme” talebiyle tam gün iş bıraktılar.
İzmir Büyükşehir Belediyesi (İzBB) kamu emekçileri, sosyal haklarının verilmemesini ve özgür toplu sözleşme taleplerinin karşılanmaması nedeniyle bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdiler.
5 Temmuz’da gerçekleştirilen iş bırakma eyleminde, kamu emekçileri Kültürpark 1 No’lu Hol önünde bir araya gelerek, “Oyalama Değil Toplu Sözleşme” sloganları ile holler içerisinde yürüyüş yaptılar.

CHP’Lİ BELEDİYENİN HAK GASPLARI, CHP YÖNETİMİ TARAFINDAN DA ONAYLANIYOR!

CHP’li Belediye Başkanı’nın yönetimindeki belediyede,
kamu emekçilerinin Ramazan ve Kurban Bayramı ile 1 Mayıs ikramiyeleri ödenmedi. Sosyal denge tazminatları yarı yarıya kesildi. Toplu sözleşme görüşmelerinde yasal sınır dayatıldı.
İzBB kamu emekçileri, 4 Temmuz’da CHP genel merkezi ile yaptıkları görüşmede de olumlu bir adım atılmaması üzerine 5 Temmuz’da iş bıraktılar.
Kültürpark’da yapılan eylemde ise Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şube yönetimi adına konuşmalar yapılarak, iş bırakma eylemine kadarki süreç anlatıldı.
Şube Başkanı Cevdet Keleş, konuşmasında şunları belirtti:
“Dün CHP genel merkezi ile bir görüşme gerçekleştirdik. Burada günlerdir ifade ettiğimiz taleplerimi orada da söyledik. … Onlar da bizlere ‘bugün belediyelerdeki sözleşmelerin sürdürülebilir olmadığını ve bu nedenle genel merkez olarak bir çalışma yürüttüklerini’ belirttiler. Biz de onlara bu yaklaşımın doğru olmadığını söyledik. Zaten personel giderleri belediye bütçelerinin yüzde 35’ini aşamaz diyen bir sınır var. İkinci bir sınır neyin nesidir?”

Kamu emekçileri, Kültürpark içerisindeki eylemin ardından CHP İzmir İl Başkanlığı’na yürüyerek, CHP İl Binası önünde “Hak hukuk adalet” sloganları attılar.
Burada eyleme devam edilirken, Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu

Sosyal ağlarda paylaşın