İzmir: Atılan İşçiler CHP’nin Bayramlaşma Törenini Protesto Ettiler.

İzmir Büyükşehir Belediyesi (İzBB)’de işten atılan işçiler, CHP’nin bayramlaşma etkinliğini protesto ettiler. CHP’li İzBB Başkanı Tugay etkinliğe katılamadı.

İşten atılan İZENERJİ ve İZDOĞA işçileri ile İzmir Büyükşehir Belediye (İzBB) Başkanı Cemil Tugay arasında gerçekleşmesi planlanan ikinci görüşme dün gerekçe bildirilmeksizin iptal edilmişti. Bunun üzerine işçiler, eylemlerinin dozunu artıracaklarını ve Tugay’ın gittiği her yerde protesto edileceğini duyurmuştu.

İşçiler, eylemlerini bugün saat 11:00’de Kültürpark içerisinde gerçekleşecek olan bayramlaşma etkinliğine taşıyan işçiler, “Bizi görmek ve dinlemek zorundasınız” diyerek, tepkilerini dile getirdiler.

“BİZE EKMEK YOKSA, SİZE HUZUR YOK!”
Törende, “İşimizi geri istiyoruz” yazılı pankart arkasında toplanan işçiler, “Bize ekmek yoksa, size huzur yok” ve “Hak verilmez alınır, zafer sokakta kazanılır” sloganlarını attılar. Belediye başkanının katılamadığı tören sonrasında, işçilerden biri tören için kurulan platforma çıkarak CHP’li yöneticilere ve bürokratlara seslendiler.

DİRENİŞ 25 GÜNDÜR SÜRÜYOR
İşten atılan İzBB işçileri, 25 gündür direnişlerini sürdürüyorlar.
İşten atan patron CHP olunca, CHP’nin milletvekilleri, bürokratları da direniş yerine uğramıyor.
İşçiler, tören alanındaki platformdan bu duruma dikkat çekerek şunları söylediler: “Demokratik bir parti olduğunuzu söylüyorsunuz, neden hiçbiriniz gelmiyorsunuz yanımıza? Bakın sahnedeyiz, yüksekteyiz, belki duyarsınız. Vekiller bizi görmüyor, ilçe başkanları arkasını dönüyor, randevu verilmiyor… Neden çekiniyor, neden korkuyorsunuz”.

“TASARRUFU İŞÇİDEN Mİ YAPACAKSINIZ?”
Bir başka işçi durumlarını şöyle özetledi.
“Evlerimiz kirada, bakmakla yükümlü olduğumuz ailelerimiz var. Sizler bayramda dokuz gün tatil yapacaksınız. Bizler ise ‘çocuklarımıza ne yedirip ne içereceğiz’ diye düşüneceğiz. Bu hak mıdır, reva mıdır? Belediyede mali kriz var diyorsunuz, tasarrufu işçiden mi yapacak bu belediye”.

Sosyal ağlarda paylaşın