İstanbul’da Kürtçe Halay’a 11 Tutuklama.. Hakkari’de 3 düğüne Kürtçe Halay Baskını…

AKP faşizmi, Kürtçe halay bahanesiyle Kürt halkının diline, değerlerine karşı adeta yeni bir saldırı başlattı. Hala AKP’den barış, diyalog, çözüm beklentisi olanlar, bunlardan ders alır, doğru sonuçlar çıkarır mı bilinmez ama, gerçek şu ki, AKP faşizmi dün de bugün de Kürt halkına, Kürt diline ve değerlerine düşmandır.

***

İstanbul’da farklı günlerde düğünlerde Kürtçe şarkılan eşliğinde halaylar çektikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 18 kişiden 11’i tutuklandı.
Estanbuh’da Bağçılar,Esenyurt,Sultangazi Gaziosmanpaşa ilçelerinde dün yapılan ev baskınlarında 18 kişi farklı tarihlerde yapılan düğünlerde kürtçe şarkılar eşliğinde halay çektikleri gerekçesiyle özaltına lındılar.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden savcılığa,oradan da tutuklama talebiyle mahkemeye sevkedilen 18 kişiden 11’i tutuklandı.

***

Hakkari’de ise üç ayrı düğüne baskın düzenleyen polis, Kürtçe şarkı söyleyen müzisyenleri ve bazı düğün sahiplerini gözaltına aldı.

Mersin’de, Ağrı’da, Siirt’te Batman’da ve İstanbul’da kürtçe şarkı ve halaylar nedeniyle onlarca kişi gözaltına alındı.

Hakkari’de polis, üç ayrı mahallede yapılan düğünlere peşpeşe baskınlar yaptı.
Bazı müzisyenler “siyasi şarkı çaldıkları” gerekçesiyle gözaltına alınırken,düğün ekimli yapan prodüksiyon şirketi çalışanları da saldırının hedefindeydi. Kameramanlardan gözaltına alınanlar oldu.

Sosyal ağlarda paylaşın