İSRAİL’LE İŞBİRLİĞİNİ TEŞHİR EDEN FİLİSTİNLİ GENÇLER HAKKINDA SINIRDIŞI KARARI VERİLDİ!

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR’ın İsrail’e petrol sağlamasını protesto eden ve bu nedenle Geri Gönderme Merkezi’ne gönderilen iki Filistinli gencin “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla sınır dışı edilmesine karar verildi.

Filistinli dört genç, TRT World’ün panelinde SOCAR’ın İsrail’e petrol sağlamasını teşhir ettikleri için gözaltına alınmışlardı. Gençlerden Türkiye vatandaşı olan iki genç serbest bırakılırken, iki Filistinli genç, Geri Gönderme Merkezi’ne götürülmüşlerdi.

İki gencin “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla sınır dışı edilmesine karar verildi.

Kararda şöyle deniliyor:
“6458 sayılı Kanunun 54. maddenin 1. fıkrasının, d bendi (Kamu düzeni veya kamu güvenliği veya kamu sağlığı açısından tehdit oluşturanlar) gereğince, anılan 52. maddesi kapsamında menşe ülkesine, gidebileceği güvenli üçüncü bir ülkeye veya transit gideceği ülkeye sınır dışı edilmesine karar verilmiştir.”
Filistinli iki gencin Geri Gönderme Merkezi’ne götürülmeleri üzerine, Filistin İçin Bin Genç üyeleri, sınırdışını önlemek için 1 Eylül’de eyleme başlamışlardı. Filistin için Bin Genç Hareketi adına yapılan açıklamalarda, sınır dışı kararının tüm göçmenlere ve Filistinlilere gözdağı olduğunu belirttiler.
Sosyal ağlarda paylaşın