İsrail’e ihracatta AKP yöntemleri

AKP faşizminin şefi Erdoğan, bizzat İsrail ile ilişkilere son verildiğini duyurarak geçtiğimiz Mayıs ayına kadar İsrail ile iş yaptıklarını, her türlü ihtiyaçlarını karşıladıklarını kabul etmişti.

O da yalan çıktı.

Erdoğan İsrail ile ilişkilerine son verdiklerini duyurdu ancak veriler AKP faşizminin İsrail ile ticaretini sürdürmek için başka yöntem geliştirdiğini gösteriyor…

Bu hafta açıklanan verilere göre, Ankara’nın Gazze savaşı nedeniyle mayıs ayında İsrail’le doğrudan ticareti askıya almasından bu yana Türkiye’nin Filistin’e ihracatı hızla arttı ve bu da işletmelerin İsrail’le ticareti sürdürmek için Filistin Yönetimi gümrüklerini kullandığını gösteriyor.

ürkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), 2024 yılının ilk sekiz ayında Filistin’e yapılan ihracatın yüzde 423 artarak geçen yılın aynı dönemindeki 77 milyon dolara kıyasla 403 milyon dolara ulaştığını bildirdi.

Tüm veriler AKP faşizminin ve Erdoğan’ın Filistin’de yaşanan katliama karşı politikalarının iki yüzlülük ve katliam ortaklığı olduğunu ispatlıyor…

Belirli mallarda kayda değer artışlar görüldü. Filistin’e yapılan çelik ihracatı 2024 yılının ilk sekiz ayında yüzde 8722 artarak 430 bin dolardan 37,9 milyon dolara yükseldi.

Sadece ağustos ayında artış yıllık bazda yüzde 125,437 oldu. Benzer eğilimler kimyasallar, madencilik ürünleri, demir, meyve ve sebze ve klima ünitelerin ihracatında da gözlendi.

Sosyal ağlarda paylaşın