İsrail Saldırılarına Karşı, İsveç’te caddeler ve köprüler işgal edildi.

İskandinavya (GHA)

Dün sabaha doğru İsrail’in Rehaf’ta çadırlarda yaşayan Filistinlilere yönelik yaptığı katliamı protesto etmek amacıyla, İsveç’in Göteborg kentinde birçok noktada ve şehri ikiye ayıran bir köprüde göstericiler tarafından yol kesilerek protesto düzenlendi. Cadde ve köprüler işgal edildi.

İsrail saldırılarında 40’tan fazla kadın, çocuk ve insanın katledildiği öğrenildi. Bu saldırıları protesto etmek amacıyla olaydan sonra toplanan İsveç halkı ve göçmenler, Göteborg’un çeşitli noktalarında bir araya geldi. Şehir merkezinde otobüs, tramvay ve köprü yollarını kapatan göstericiler, “Kahrolsun katil İsrail”, “Katliamları durdurun” sloganları attı. Saatlerce yolları kapatan göstericilere herhangi bir müdahale olmadığı ve trafiğin saatlerce aksadığı bildirildi.

Edinilen bilgilere göre, eylemlerin hafta boyu İsveç’in çeşitli şehirlerinde ve caddelerinde devam edeceği öğrenildi. Yarın uluslararası tren istasyonunda göstericilerin bir araya gelerek giriş çıkışları bloke edeceği ve hafta içinde yine şehrin tramvay, otobüs ve arabalara kapatılacağı bildirildi. Gerçekleşen eylemlere yaklaşık 100 kişinin katıldığı belirtildi.

GHA

Sosyal ağlarda paylaşın