israil Askerleri Batı Şeria’da Ahlaksızlıkta Sınır Tanımıyor: Filistinlilerin Cesetleri Çatılardan Atılıyor

Ortadoğu(GHA)
Siyonist İsrail’in işgal altındaki topraklarda işlediği insanlık dışı suçlara bir yenisi daha eklendi. Perşembe günü Batı Şeria’nın kuzeyindeki Kabatiya şehrinde İsrail askerleri tarafından düzenlenen bir baskında hayatını kaybeden Filistinlilerin cansız bedenleri, askerler tarafından çatıdan aşağı atıldı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, üç cansız beden askerlerce ahlaksızca çatıdan itilerek insanlık onuru hiçe sayıldı.

Bu yapılan insanlık suçu olmasının yanında tüm uluslararası hukuk kurallarına göre de suç teşkil eder. Cenevre Sözleşmeleri’nin 1 No’lu Ek Protokolü, savaş sırasında ölülerin saygı gözetilerek muamele edilmesini şart koşar. Özellikle 1949 tarihli Cenevre Sözleşmeleri’ne göre, savaş esirleri, yaralılar ve hayatını kaybedenler insanca ve saygılı bir şekilde ele alınmalıdır ama buna rağmen İsrail askerleri Filistin halkına her türlü baskı ve zulmü yapmaya devam ediyor.

Bu ahlaksızlıkla yetinmeyen İsrail askerleri, yıllardır Filistin halkına yönelik saldırılarını sürdürüyor. Filistinli yetkililer, Hamas’ın 7 Ekim’deki saldırılarından sonra başlayan İsrail bombardımanlarında Batı Şeria’da 700’den fazla Filistinlinin öldüğünü açıkladı.
GHA

Sosyal ağlarda paylaşın