Irkçı Faşistlere Geçit Yok!

On gündür göçmen karşıtı terör estiren ırkçı ve faşist gruplar, dün 40 bölgede planladıkları eylemlerin hiçbirini gerçekleştiremedi. Antifaşist örgütler, sendikalar ve halk güçleri, kitlesel mitingler yaparak ırkçıları engelledi.

İngiltere’nin kuzeybatısındaki Southport kasabasında geçen hafta üç kız çocuğunun bıçaklı bir saldırıda hayatını kaybetmesinin ardından ırkçı faşist gruplar çeşitli şiddet eylemleri yaptılar. Ardından, anti faşist, ırkçılık karşıtı gruplar sokaklara çıktı. Geçtiğimiz Çarşamba akşamı, ırkçı faşist grupların 30 civarında bölgede 100’den fazla eylem planlandığı haberleri üzerine ırkçılık karşıtı binlerce kişi gösteriler düzenledi.

FAŞİSTLER SOKAĞA ÇIKAMADILAR

Böylelikle 40 eylem planlayan ırkçı ve faşist gruplar hiçbir eylem yapamadılar. Her bir noktada bir saat öncesinde binlerce antifaşist toplandı. Başta Liverpool, Leeds, Hull, Bristol, Birmingham ve Belfast olmak üzere birçok kent antifaşist eylemler yaparak ırkçı faşist gösterilere engel oldu ve yaratmak istenen ırkçı dalganın önüne geçti. .

Sosyal ağlarda paylaşın