İran: TOPRAKLARIMIZI SAVUNMAK İÇİN İZİN İSTEMİYORUZ

İngiltere, Almanya ve Fransa Emperyalizmi, yayınladıkları ortak bir bildiriyle İran’dan, bu üç ülkenin iddiasına göre, gerilimi artıracak ve ateşkes imkanını ortadan kaldıracak İsrail’e yönelik saldırılardan kaçınmasını talep etti.

İngiltere, Fransa ve Almanya Emperyalizmi, yayınladıkları ortak bildiride İran’a, savaşın derhal sona erdirilmesi ve halen tutuklu bulunan tüm esirlerin serbest bırakılması çağrısında bulundu. Bildiride ayrıca Gazze halkının “acil ve sınırsız yardım gönderimi ve dağıtımına” ihtiyaç duyduğu vurgulandı.

İsrail rejiminin, Hamas lideri İsmail Haniye’nin ve Lübnan İslami Direnişi’nin kıdemli komutanlarından Şehit Fuad Şukr’ün öldürülmesine dair İran’ın ve Lübnan İslami Direnişi’nin tepkisine yönelik endişelerin her geçen gün arttığı bildiriliyor.

İsrail radyosu, Haniye’nin suikastından sonra Siyonistlerin büyük bir korku ve dehşet içinde bu terör eylemine verilecek yanıtı beklediklerini itiraf etti.

Kenaani: İran Ulusal Güvenliğini Savunmak İçin İzin İstemeyecek

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenaani, İran’ın egemenliğini ve ulusal güvenliğini savunma konusundaki kararlılığını yineleyerek, “Fransa, Almanya ve İngiltere’nin yayınladığı açıklama, Siyonist varlığın egemenliğine yönelik saldırılara yanıt verilmemesi çağrısında bulunarak büyük bir küstahlık sergiliyor” dedi.

Kenaani, bugün yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bu üç ülkenin liderlerinin açıklaması, Siyonist varlığı destekleyen Batılı ülkelerin, bu varlığın savunmasız Filistin halkına karşı soykırım ve savaş suçları da dahil olmak üzere her türlü uluslararası suçu işlemesine karşı kayıtsızlığı ışığında yapılmıştır.”

Kenaani ayrıca, Siyonist yetkililerin cezasızlığının, uluslararası düzeyde en iğrenç suçları işlemeye devam etmelerine olanak sağladığını belirtti.

İran kendisine yapılan saldırılar ve bölgede emperyalizmin provokasyonlara karşı verdiği tepkilere denk bir pratiğe sahip olmadı. İran yönetimi bundan önce de İsrail ve emperyalizme karşı benzer bir çok karşılığı olmayan açıklamalar yaptı.

GHA

Sosyal ağlarda paylaşın