Haydar Demiray İçin WDR Önünde Eylem

Almanya (GHA)


Alman Emperyalizmi tarafından tutuklu bulunan ve Köln’de 95 gündür tek tip elbise uygulamasına karşı açlık grevinde olan Devrimci Haydar Demiray’ın taleplerine dikkat çekmek amacıyla, Alman televizyon kanalı WDR’nin (Westdeutscher Rundfunk) önünde bir eylem gerçekleştirildi.

Eylemde, Halkın Hukuk Bürosu (HHB) tarafından hazırlanan bir açıklama okundu. Bu açıklamada, Haydar Demiray’ın cezaevindeki kötüleşen sağlık durumu vurgulandı ve onun neden açlık grevi yaptığının altı çizildi. Demiray’ın tek tip elbise dayatmasına karşı direnişinin ve bu direnişin insan hakları ve özgürlük mücadelesi bağlamındaki önemi anlatıldı.

Protestoda, Demiray’ın 95 gün süren açlık grevi boyunca sağlık durumunun kötüye gittiği üzerinde duruldu. Demiray’ın sağlık durumunun ciddiyetine ve taleplerinin aciliyetine dikkat çekmek için bildiriler dağıtıldı. Bu bildirilerde, tek tip elbise uygulamasının mahkumların onurunu zedelediği ve kişisel haklarını ihlal ettiği vurgulandı.

Yapılan açıklamada, WDR, Alman kamuoyunun ve yetkililerin Demiray’ın durumuna kayıtsız kalmaması gerektiğini belirtti. Eylem boyunca, Demiray’ın taleplerinin karşılanması ve bu insan hakları ihlaline son verilmesi çağrıları yapıldı.

GHA

Sosyal ağlarda paylaşın