“Hasta tutukluları öldükten sonra mı cezaevinden çıkmalarına izin vereceksiniz?”

AKP faşizminin hasta tutsak katliamı sürerken, HDP milletvekilleri suç örgütü AKP’nin adalet bakanı Bekir Bozdağ’ı dövizlerle karşıladı.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Adalet Bakanlığı bütçesi görüşülürken, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı, hasta tutukluların fotoğrafları ve “Hasta tutsaklar serbest bırakılsın” yazılı dövizlerle karşıladı.

Hasta tutsakların serbest bırakılması talebi her yerde dile getirilmesine rağmen AKP iktidarı görmezden duymazdan geliyor.

Sibel Balaç, Gökhan Yıldırım ve İleri Kızılaltun’un zaferle sonuçlanan ölüm orucu direnişinin taleplerinden biri de hasta tutsakların serbest bırakılmasıydı.

 Bütçe komisyonu toplanıyor ancak bu komisyonlarda halkın menfaatine tek bir karar alındığı görülmemiştir. Adalet bakanlığı bütçe görüşmelerinde de yeni inşa edilecek hapishanelerin finansmanının görüşüleceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Ülkemiz Adalet Bakanlarının övündükleri icraatların başında yeni inşa ettikleri hapishaneler olmuştur.

Hasta tutsaklar sorunu ülkemizde tüm ilerici devrimci, demokratların gündeminde olması gereken konuların başında yer almalıdır. Bu sene bugüne kadar en az 70 hasta tutsak hayatını kaybetti. Halen 1500’ü aşkın hasta tutsak var. Ancak sorunun yakıcılığına denk, yaşanan katliama son vermeyi hedefleyen eylemlilikler, kampanyalar halen ihtiyaç olmaya devam ediyor…

Sosyal ağlarda paylaşın