Haniye’nin katledilmesine karşı Filistinli örgütlerden tepki ve direniş çağrısı

Dün ABD’nin ileri karakolu İsrail’in gerçekleştirdiği terörist saldırı ile katledilen Hamas Lideri İsmail Haniye için Filistin’li direniş örgütlerinden açıklamalar geliyor. Alçak ve korkakça gerçekleştirilen suikast sonrası katledilen Haniye hakkında yapılan açıklamalarda FHKC(Filistin Halk Kurtuluş Cephesi),

“Hain ve korkak siyonist suikast sonucu kardeşlerinden biriyle şehit olan Hamas lideri İsmail Haniye’nin yasını tutuyoruz.

Filistin halkını, Arap ve İslam milletinin halklarını ve özgür dünya halklarını, bölgeyi ve tüm dünyayı ateşe vermek için suçlarını sürdüren cani düşman karşısında ayağa kalkmaya çağırıyoruz.

Komutan Haniye, siyonist soykırıma karşı Filistin varlığını savunma mücadelesinde şehitlerin yolunu izledi.” açıklamasını yaptı.

Demokratik Cephe’nin askeri kanadı Ömer El Kasım Güçleri ise yaptığı açıklamada,

“İşgale karşı direnişin en büyük sembollerinden biri olan büyük önder İsmail Haniye’nin şehadeti ve kanı boşuna olmayacak; işgalci İsrail, işlediği suçun bedelini ödeyecek.

Ağabeyimiz Komutan Ebu El Abd’e veda ederken, Şehit Ömer El Kasım Güçleri adına sadık savaşçılar olarak ona, mücadele ve direniş yolunu sürdüreceğimize, barbar düşmanımızı halkımıza karşı savaşında, Gazze Şeridi topraklarının her karışında, sopasını alıp topraklarımızdan aşağılanmış bir şekilde ayrılana kadar takip edeceğimize söz veriyoruz.

Böylece komutan Haniye’ye, tüm şehitlere, tüm kararlı milletimize karşı kutsal görevimizi yerine getirmiş olacağız.” ifadelerine yer verdi..

Sosyal ağlarda paylaşın