Halkın Sağlıkçıları: KIŞKIRTILAN SAĞLIK TALEBİ
Vitamin takviyesine dikkat.

Sağlık kar amacı güdemez. Halkın en nitelikli sağlık hizmeti alması haktır. Ancak yaşadığımız emperyalist kapitalist dünyada bir çok hakta olduğu gibi sağlık hizmeti de metalaştırılmış, kar aracı haline getirilmiştir. Sistem insanlığın geleceğini tehlikeye atmak bahasına insan sağlığı üzerinden kâr elde etmek üzerine kurulu. Kelimenin tam anlamıyla halkın etinden kemiğinden kanından para çıkarmaya çalışıp, hastalıkları kâra dönüştürüyor vahşi kapitalistler.

Halkımızın temel hakkı olan parasız ve kâra dayalı olmayan sağlık anlayışıyla mücadele yürüten ve her koşulda halkımızın yanında olan Halkın Sağlıkçıları 23 Haziran’da, son yıllarda D vitamini kullanımında göze çarpan artışla ilgili bilgilendirme bildirisi ve açıklama yayınladı.

Halkın Sağlıkçıları’nın kurumsal sosyal medya hesabı “Halk İçin Sağlık” sayfasında yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:

D vitamini kullanımı son yıllarda ciddi şekilde artış göstermektedir. Bu artışın nedeni ‘KIŞKIRTILMIŞ SAĞLIK Talebidir!’

Uygunsuz vitamin takviyesi(!) şartlandırılmaktadır.

Sağlığın ticarileşmesinin sonuçlarından bir tanesi:

Vitaminler de birer ilaç özelliği göstermekte olup, gereksiz şekilde kullanılmamalı. Vitaminlerin bir kısmı vücutta depolandığından, yanlış ve gereksiz kullanımda toksik düzeye ulaşarak önemli yan etkilerin ortaya çıkmasına neden olmaktadır.

Bu düzende halkın sağlık sorunu çözülemez. Bu sistem sağlıksızlığın sebebidir. Sağlıklı yaşam, sağlıklı gelecek ancak ve ancak halk için yönetimle mümkündür ve bu da kapitalizmin devamında imkansızdır. Sağlıklı yaşam için bu düzene son verilmesi tek koşuldur. Bu gerçek sağlığımıza dikkat etmemiz gerektiği gerçeğini yadsımaz. Sağlığı elinden alınan halkı her türlü araçla sağlık delisi yapmaya çalışarak kapitalist tekellerin tek hesabı var: TÜKETTİRMEK. Vitamin takviyesinde daha dikkatli olmak sağlığımız için çok önemli.

Sosyal ağlarda paylaşın