Halkın Doktoru Barış Kaya Serbest Bırakıldı

Bugün mahkemesi görülen Halkın Sağlıkçılarından Halkın Doktoru Barış KAYA serbest bırakılırken Seda Kaya ve Meryem Özsöğüt’ün tutukluluğunun devamına karar verildi.

Halkın Sağlıkçılarına yaşatılanlar AKP faşizminin halktan yana olan her şeye düşman oluşunun somut göstergesi. Tek “suçları” halk için parasız sağlığı savunmak ve bunu uygulamak olan Halkın Sağlıkçıları 6 Mart tarihinden beridir tutsaklar. Sadece halk için sağlığı savunmayıp bunun için mücadele ettiler. Tüm varlıklarıyla halkın en nitelikli ve ücretsiz sağlık hizmeti almaları için çalıştılar.  Salt bu pratikleri AKP faşizminin onları tutuklamasına sebep oldu.

İşte AKP faşizmine göre Halkın sağlıkçılarının suçları:

  • Yoksul gecekondu mahallelerinde Sağlık Kabinleri açıp halkın sorunlarına kısmen de olsa çözüm bulmaya çalıştılar.
  • Yoksul halkın evlerine giderek sağlık taramaları yaptılar.
  • İhtiyacı olup da parasızlıktan ilaç alamayan hastalar için, ilaç toplayıp dağıttılar.
  • Deprem bölgelerine giderek hem kurtarma çalışmalarına katıldı hem de sağlık kontrolleri yaparak halkın yaralarını sardı.
  • Uyuz salgını döneminde piyasada ilaç bulunamadığı için, kendi imkânlarıyla ilaç yapıp halka ücretsiz dağıttılar.
  • Sağlık emekçilerine, sağlığın halk için her adımda ücretsiz bir hak olması gerektiği bilincini vererek, sağlık taramalarına kattılar.
  • Yoksul mahallelerde ilkyardım kursları vererek, basit müdahaleleri halkın kendi kendine yapabilmesini sağladılar.

Tahliye ile ilgili duruşmaya katılan SES İstanbul şubesi yaptığı paylaşımda “kamu görevinin iadesine karar verilene kadar mücadelemizi sürdüreceğimizi bildiriyoruz” mesajı verdi.

Sosyal ağlarda paylaşın