Grup Yorum ve Enternasyonal Sanat Cephesi’nden Kamp Akustik

İtalya (GHA)

Grup Yorum, Türkiye ve Avrupa’da karşılaştığı tüm baskı ve tutuklamalara rağmen üretmeye ve sanatını icra etmeye devam ediyor. İtalya’da Enternasyonal Sanat Cephesi’nden sanatçı dostlarıyla birlikte dokuz günlük bir kampa giren grup, bu süreçte eski ve yeni hit şarkılarını akustik versiyonlarıyla sevenlerine yeniden sundu.

İtalya’daki bu üretim kampında Enternasyonal dayanışma ile bir araya gelen Grup Yorum üyeleri, sekiz şarkıdan oluşan “Grup Yorum – Kamp Akustik” adlı albümün canlı kaydını gerçekleştirdi. Kamp süresince “Enternasyonalizm”, “Sanat”, “Enternasyonal Sanat Cephesi (IAF)”, “Soundcheck” ve “Prova nedir” başlıklı dört seminer düzenleyen grup, kültürel etkinlikler organize etti ve şarkılarını dinleyicileriyle paylaştı.

Grup Yorum’un yanı sıra Enternasyonal Sanat Cephesi’nden Saverio Beccaccioli, Samuele Giuliobello ve Almanya’dan katılan sanatçı Marcel Rommerskirchen’de kampta yer aldı.

Kamp Akustik kapsamında Grup Yorum, İtalya’nın ünlü marşı “Çav Bella”yı hem Türkçe hem de İtalyanca seslendirdi. Ayrıca, halk müziğinin sevilen türküleri “Neredesin Sen” ve “Sarı Gelin”i Türkçe, Ermenice ve Azerice olarak yorumladılar. Grup, eski ve yeni hit şarkıları “Filistin Günlüğü” ve “Sevda Türküsü”nü yeniden derleyerek dinleyicilerine sundu.

GHA

Sosyal ağlarda paylaşın