Grup Yorum Ultrecht’teydi

Hollanda’nın Ultrecht şehrinde yapılan Grup Yorum konseri GHA tarafından canlı yayında verildi. 24 Mayıs Cuma günü, yaklaşık 800 kişinin katıldığı konser saat 20.30’da başladı.
Grup Yorum eski ve yeni şarkılarından hazırladığı repertuarıyla ve yaptığı konuşmalarla izleyenleri coşturdu. Tam 10 yıl aradan sonra gerçekleşen konser Hollanda’daki sevenlerinin beğenisini kazandı. Grup Yorum yaptığı konuşmalarda, ülkede ve Avrupa’da Grup Yorum’un uğradığı baskılardan sözetti. Halen sürmekte olan süresiz açlık grevini duyuran konuşmalar sloganlarla karşılandı.
Grup Yorum’a özgürlük istiyoruz!


“Biz bugün burada hep birlikte söyleyeceğimiz türkülerle Grup Yorum üzerindeki baskılara son verilmesini isteyeceğiz. Halen açlık grevinde olan Grup Yorum emekçilerinin taleplerinin karşılanmasını ve tutsak tüm Grup Yorum emekçilerinin serbest bırakılmasını istiyoruz” sözlerine izleyicilerin cevabı alkışlar ve “GRUP YORUM HALKTIR SUSTURULAMAZ” oldu.
18 kişiyle sahne alan Grup Yorum orkestrası her anlamda göz doldurdu. İtalya’dan gelen 3 kişilik müzisyen dostları da orkestrada Grup Yorum ile birlikteydi. Halaylara eşlik eden 3 İtalyalı müzisyen genç, enternasyonalizm örneğini İtalya’da çeşitli üniversitelerde Grup Yorum’u anlatarak göstermişlerdi…
Başından sonuna coşkuyla izlenen konser saat 22.45’te sona erdi….

Sosyal ağlarda paylaşın