“FİLİSTİN HALKININ BAŞKALDIRI VE DİRENİŞ DALGASININ ÖNÜNDE NE EMPERYALİZM NE SİYONİZM NE DE İŞBİRLİKÇİLER DURAMAYACAK!”

Halk Cephesi Filistin halkının direnişi ile ilgili bir açıklama yayınladı. 75 yıldır direnişini sürdüren, emperyalizmin ve işbirlikçilerinin tüm çabalarına rağmen teslim alınamayan Filistin halkının direnişinin selamlandığı açıklamanın tamamını yayınlıyoruz:

“FİLİSTİN HALKININ BAŞKALDIRI VE DİRENİŞ DALGASININ ÖNÜNDE NE EMPERYALİZM NE SİYONİZM NE DE İŞBİRLİKÇİLER DURAMAYACAK!”

Filistin halkı tam 75 yıldır emperyalizme ve emperyalizmin işbirlikçisi İsrail’e karşı direniyor ve savaşıyor.

75 yıl önce 14 Mayıs 1948’de BM (Birleşmiş Milletler) planı uyarınca David-Ben Gurion öncülüğünde Tel-Aviv’de toplanan Yahudi Milli Konseyi kuruluşunu ilan etti. Bunun ardından emperyalizmin desteğini alan siyonistler adım adım Filistin topraklarını işgal etti. Filistin halkını zorla, saldırılar,  katliamlar ve işgallerle topaklarından etti.

75 yıldır Filistin halkı emperyalizm ve siyonizme karşı, kadını erkeği, genci yaşlısı, çocuğu, tekerlekli sandalyede de olsa 7 yaşından 70 yaşına kadar halk direniyor. Elinde taş, sapan, silah, çıplak elleriyle savaşıyor.

Filistin’in bağımsızlık savaşı hem Filistin direniş örgütleri için hem de bütün dünyada ulusal kurtuluş ve devrim savaşları yürüten örgütler için birçok yanıyla çokça derslerle dolu bir süreçtir. Onlarca yıldır savaşmaya devam eden, yorulmak ve yılmak nedir bilmeyen bir halkın mücadelesidir. Dünyada teslimiyet ve uzlaşmaların hâkim olduğu, birçok örgütün silah bıraktığı ve teslim olduğu bir dönemde Filistin halkı savaşarak, dünya halklarına umut oluyor.

Filistin halkının emperyalizm ve siyonizme attığı her taş dünyanın dört bir yanında sömürüyü, zulmü, katliamları ve işkenceleri yaşayan halklara umut oluyor. Güçlü olan emperyalizm ve işbirlikçileri değildir, güçlü olan her ne koşulda olursa olsun teslim olmayan direnenlerdir.

Filistin halkının direnişinin belirli dönemlerinde Arap milliyetçi, İslamcı ve Marksist-Leninist örgütler halkın direnişine öncülük etti. Bugün ise var olanlarla birlikte yeni örgütlenmelerle, kurulan birliklerle, direnme ve savaşma temelinde mücadele devam ediyorlar.

El Fetih dışındaki tüm direniş güçlerinin birlik olduğu “Ortak Operasyon Odası” ilk kez 2006 yılında oluşturuldu. Daha sonra 2018’de “Filistinli Direniş Grupları Müşterek Odası” adıyla resmileşti. Birçok silahlı örgütün silahlı mücadele etrafında bir araya gelmeleri en temel ihtiyaçtır. İslami temeldeki Filistinli örgütlerin emperyalizmle belirli koşullar yaratıldığında uzlaşmaya açık olmaları gerçeği de vardır. Sömürü sistemine karşı ve tutarlı bir antiemperyalist olmamaları bugün belirli süreçlerde de olsa emperyalizme karşı savaştıkları gerçeğini değiştirmez. Bu örgütler emperyalizme ve işbirlikçilerine karşı savaştıkları sürece ilerici konumdadırlar ve desteklenmeleri gerekir.

Aslanlar Yatağı silahlı mücadele temelinde, feda eylemleri, direkt İsrail askerlerini hedef alan silahlı eylemlerle ortaya çıkan bir örgütlenmedir. Aslanlar Yatağı örgütlenmesinde her parti ve örgütten gençler yer alıyor. Feda eylemi dahil İsrail’e karşı her yöntemle savaşıyorlar.

FHKC Genel Sekreter Yardımcısı Cemil Mezher “Devrimci gençlikten bir başkaldırı, bir direniş dalgası var ki, işgal topraklarımızı terk edene kadar durmayacaktır” diyor.  Emperyalizm, siyonizm ve işbirlikçilerinin yok edemediği ve edemeyeceği şey Filistin halkının halk ve vatan sevgisi ve sınıf kinidir. Sınıf kini ile ne kadar da gerilese mücadeleleri her seferinde Filistin halkının direnişi, mücadelesi ve savaşı kuşaktan kuşağa geçmekte.

Filistin halkının başkaldırı ve direniş dalgasının önünde ne emperyalizm ne siyonizm ne de işbirlikçiler duramayacak!

Kazanan Filistinli Örgütlerin Birliği Olacak!

Kahrolsun Emperyalizm, Siyonizm ve İşbirlikçileri!

Yaşasın Filistin Halkının Onurlu Direnişi!

HALK CEPHESİ

Sosyal ağlarda paylaşın