Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’nden Yahya Sinvar Açıklaması:

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), Hamas önderlerinden Yahya Sinvar'ın Gazze'de savaş alanında şehit düşmesiyle ilgili bir açıklama yaptı. 
Tarihin "liderlerin şehit edilmesinin bu yürüyüşü durdurmadığını" kanıtladığının belirtildiği açıklamada,  Hamas önderi Sinvar'ın, 7 Ekim'deki Aksa Tufanı destanının mimarlarından biri olduğu vurgulandı. 
Aşağıda bu tarihsel açıklamanın tam metnini yayınlıyoruz:
 
***

ŞEHİTLERE ŞAN VE EBEDİYET..
FİLİSTİN'E MUTLAK ZAFER..

"Refah'ta kahramanca bir çatışmada, birçok yoldaşıyla birlikte, vatanın, Filistin'in haklı davasının ve Arap ulusunun haysiyet ve özgürlüğünün büyük şehitleri kervanına katılmak üzere şehit olan, Filistin'in kahramanı ve şehidi, büyük ulusal lider, savaşçı, direnişçi ve serbest bırakılan tutsak, Hamas lideri, Aksa Tufanı destanının mimarı ve Kudüs'ün Kılıcı Savaşı'nın kahramanı şehit Yahya Sinvar “Ebu İbrahim”in yasını büyük bir gurur ve onurla tutuyoruz. 

Filistin, Filistin davası, Filistin ulusal mücadelesi, direniş grupları ve tüm ulus, asla geri çekilmek nedir bilmeyen, hayatını direnişin ortasında geçiren, halkının ve topraklarının haklarının yılmaz savunucusu, hayatında halkının kaygılarına bağlı bir savaşçının müstesna bir modelini somutlaştıran büyük bir lideri kaybetti. Filistin'i savunmak için ön saflarda savaşırken şehit olması, onu, halkını savunmak için en onurlu yerlerde savaşarak elde ettiği zafer veya şehitlik yolunda ilerlemekten çekinmeyen yenilmez bir lider olarak ulusun hafızasında ölümsüzleştirdi.

Mücadelesi ve mevzileriyle azmin, iradenin, kararlılığın ve boyun eğme ya da yenilgi tanımayan demir gibi bir kişiliğin sembolü olan büyük şehit, direnişin gelişmesinde öncü bir rol oynamış, hapishane idaresine karşı kahramanca savaştığı uzun hapis yılları boyunca çeşitli gruplardan bir grup savaşçıyla birlikte esir hareketinin liderliğine etkin bir şekilde katkıda bulunmuş, işgal karşısında direniş saflarının birliğini her zaman vurgulamış ve bunu özgürlüğüne kavuştuktan sonra da pekiştirmiştir. 

Şehit, askeri ve siyasi direnişe liderlik etme konusundaki yetkinliğini ve cesaretini kanıtlamış, ulusal ilkelerin hiçbirinden geri adım atmamış, tutsakları ve Filistin davasını savunurken sesi gür çıkmış, duruşunda kararlı, ulusal birliğin ve ortak direnişin öneminin bilincinde olmuştur.

Halk Cephesi olarak, şehit komutan Ebu İbrahim'in ailesine ve Hamas'taki kardeşlerimize en içten taziyelerimizi sunarken, kahraman liderlerin kanlarının boşa gitmeyeceğini, komutanın şehadetinin direniş ateşi için yeni bir fitil oluşturduğunu ve değerli kanının bu halkın yenilmediğinin, aksine düşman onu ne zaman öldürmeye çalışsa kararlılığının arttığının bir kanıtı olarak kalacağını vurguluyoruz. 

Düşman ne zaman mücadelenin ateşini söndürmeye çalışsa ve ne zaman bir lideri öldürerek direnişi ortadan kaldıracağını düşünse, onun kanından daha sağlam ve kararlı onlarca yeni lider doğar; deneyimler, liderlerin şehit edilmesinin bu yürüyüşü durdurmadığını, aksine onu sağlamlaştırdığını ve çatışma meydanlarını ateşlediğini doğrulamıştır, şimdi yine olacak olan da budur.

Şehitlere şan ve ebediyet..
Filistin'e mutlak zafer.."
Sosyal ağlarda paylaşın