Faşizm saldırdı, ilk satan CHP oldu: Suavi Konseri İptal Edildi

Suavi’nin, Beykoz Belediyesi’nin düzenlediği ’19 Ağustos Dünya Beykozlular Günü’ etkinliğinde Beykoz’da verdiği konsere bozkurt işareti yapan bir grup faşist saldırmıştı. Polis gözetimi ve korumasında ulumaları sağlanan grup küfürler ve faşist sloganlarla konseri engellemeye çalıştı. İktidar devrimci, demokrat, muhalif her kesime saldırıyor. Bu kesimlerin başında sanatçılar geliyor. Her türlü yönteme başvurarak sanatçıları hizzaya sokma politikasına karşı Grup Yorum’un verdiği mücadele, hayata geçirdiği direniş akıllarda. Konser yasaklarına karşı Grup Yorum’un hayata geçirdiği ölüm orucu direnişi sonrası İbrahim Gökçek ve Helin Bölek hayatını kaybetmişti. İki ölüm orucu direnişçisi konser yasaklarının kaldırılması için şehit düştü ülkemizde.

Suavi de ülkemizde halkın sorunlarına duyarlı demokrat kimliğiyle bilinen bir sanatçıdır.

‘SUAVİ’NİN KONSERİ CHP SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKANI TARAFINDAN TEK TARAFLI İPTAL EDİLDİ’

Beykoz’da yapılan saldırı sonrası Suavi’yi ilk satan CHP oldu.

30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında Konya Seydişehir Belediyesi’nin düzenleyeceği konserde sahne alacaktı. Önceden yayınlanan programda yer alan Suavi’nin ismi, yeni programdan çıkarıldı ve konser iptal edildi.
Seydişehir’in Sesi’nin aktardığına göre, Seydişehir Ülkü Ocakları Başkanı Akın Bozkurt, konserin iptal edilmesiyle ilgili belediyeyle görüştüklerini belirtti.
Faşizmin yönetememe krizi derinleştikçe bu tür saldırılar ve tehditler daha fazla yaşanacaktır. Ancak bu saldırılara ve tehditlere direnecek ve püskürtecek olan düzenin has partisi CHP olmayacağını bu yaşanan olay tekrar göstermiştir. Faşizme karşı mücadele edecek olan halkın kendi öz örgütlenmeleri olacaktır…

Sosyal ağlarda paylaşın