Emperyalizmin Kukla Yönetimi Faşist Ukrayna Hükümeti Rusya’ya karşı yeni bir savaş planlıyor.

Rusya (GHA) Faşist Kiev yönetimi, Suriye’de emperyalist ülkeler ve Türkiye’nin de desteklediği cihatçı gruplarla temas kurarak, hem Suriye halkına hem de Rusya’ya karşı yeni bir cihat hareketi başlatmaya çalışıyor. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, Faşist Kiev yönetiminin Suriye’deki Cihatçılarla olan son temaslarının ilk olmadığını ve bu ilişkilerin, Kiev’in terörist kimliğini bir kez daha ortaya koyduğunu belirtti.

Zakharova, Telegram hesabı üzerinden Kiev rejiminin Suriye’deki “Hay’at Tahrir el-Şam” adlı terör örgütüyle yaptığı görüşmelere dair çıkan haberleri yorumladı. Zakharova, “Kiev rejimi, Rus vatandaşlarına yönelik terör eylemlerine katılmak, bilgi ve teknoloji paylaşımında bulunmak gibi alanlarda uzun zamandır teröristlerle işbirliği içinde” ifadelerini kullandı.

Ayrıca şu açıklamayı yaptı: “Sorun daha da derinleşiyor: Kiev’in Pechersky bölgesindeki Bankovaya Caddesi, Washington ve Londra’nın arkasında durduğu yeni bir uluslararası terör ağının karargâhına dönüşmüş durumda.”

GHA

Sosyal ağlarda paylaşın