Şu an oturum hakkı için Almanya’da bir direniş sürdürülüyor. Bir başka direniş, Babalık Hakkını geri almak için İsviçre’de yapılıyor. Şimdi Zehra Kurtay’ın direnişi de onların yanına eklendi.

Direnme hakkı, “bireylerin veya toplumun, meşru olmayan veya baskıcı iktidarlara karşı, temel hak ve özgürlüklerini korumak amacıyla gösterdiği tepkiyi ifade eder.” Bu hak, hukukun üstünlüğüne ve insan haklarına aykırı uygulamalara karşı bir savunma mekanizması olarak görülür.
Direnme hakkı, halkların yüzlerce yıllık mücadelesinin ürünüdür.
Direnme hakkı, tüm hakların içinde en temel olanıdır. Çünkü bu hakkınız yoksa ve bu hakkınızı kullanmıyorsanız, öteki tüm diğer hakların güvencesi yoktur.
İltica hakkı da, halkların tarihsel haklarından biridir.
Kazanılmış bir haktır.
“Zulüm veya tehlike nedeniyle kendi ülkesinden kaçmak zorunda kalan kişilerin başka bir ülkede korunma talep etme hakkıdır. Bu hak, uluslararası hukukta ve birçok ülkenin kendi iç hukukunda tanınmaktadır. İltica hakkı, kişinin yaşam hakkını ve güvenliğini korumayı amaçlar.”
Emperyalistler bu gerçeği bile bile, bu hakkı gasp ediyorlar.
İltica-oturum hakkını, özellikle devrimcilere karşı bir TEHDİT VE ŞANTAJ aracı olarak kullanıyorlar.

Almanya’da Düsseldorf’da 5 Kasım 2018’de başlayan ve bugün hala süren OTURUM HAKKI DİRENİŞİ, bu emperyalist politikaya karşı verilmiş en güçle cevaplardan biri olmuştur. Keza, Belçika’da, Londra’da, Paris’te yine oturum hakkı gasplarına karşı Halk Cepheliler tarafından gerçekleştirilen ve zaferle sonuçlanan direnişler, emperyalizmin bu dayatmaları karşısında ne yapılması gerektiğini gösteren örneklerdir.
Zehra Kurtay, şimdi yeni bir direnişin ateşini tutuşturdu.
Avrupa emperyalizminin baskıları, hak gaspları karşısında yapılması gereken tek şey, direnmektir.
Zehra Kurtay bunu yapıyor.
Direniş geleneklerine yeni bir halka daha ekliyor.

Gerçek Haber Ajansı olarak Zehra Kurtay’ın direnişini selamlıyor, başarılar diliyoruz.
Ajans olarak direnişi tüm boyutlarıyla izleyip yansıtmaya çalışacağız. Tüm izleyicilerimize, direnişi sahiplenme, aynı sorunu yaşayanlara direnişe katılma çağrısı yapıyoruz.