Direnişci Rezzan Şengül’ün Babasından Çağrı: “Oğlum insanın yaşamaması gereken koşullarda yaşatılıyor.”

96 gündür Süresiz Açlık Grevinde olan Grup Yorum emekçisi Rezzan Şengül’ün Babası, oğlunun içinde tutulduğu koşullarla ilgili bir açıklama yaptı.
Halen Kırşehir Yüksek Güvenlikli Kuyu Tipi Hapishanesi’nde tutulan Grup Yorum emekçisi Rezzan Şengül’ün babası Sadık Şengül, bir çok yere bsaşvurduğunu ama hiçbir sonuç çıkmadığını, Adalet Bakanlığı’na ise hiç ulaşamadığını belirterek, ilerici demokrat kesimlere direnişe destek çağrısı yaptı.

Sadık Şengül açıklamasında şöyle diyor:

“Öncelikle sesimizin ulaşabileceği her yere, herkese ve bütün insanlara merhabalar diyorum, özgürlük diyorum.

Benim ismim Sadık Şengül, Rezzan Şengül’ün babasıyım.

Benim oğlum Grup Yorum üyesi, oğlum müzisyen. Oğlumun herhangi bir suç işlediği yok. Tahmini 5 ay oldu, tahmini değil de 5 ay oldu benim oğlum gözaltına alındı. Yolda yürürken sokakta gözaltına alındı. Kırşehir Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne naklettiler oğlumu, bizden habersiz, oğlumun rızası olmadan. Aldılar oğlumu oradan tek hücrelide tutuyorlar.

Benim oğlum daha önceleri bu suçsuz yere gözaltına alınmıştı, defalarca oğlumun görüşlerine gittim, görüşlerine katıldım. Ve oğlum, samimi söylüyorum, bir baba olarak değil bir insan olarak söylüyorum benim oğlum delikanlı bir çocuktur, yiğit bir çocuktur. Ve yiğitçe davranıyordur.

Bu sefer benim oğlum gitmiş başka bir çocuk gelmiş gibiydi. O kadar ki oğluma yersiz ve adaletsiz işkenceler, zorbalıklar, toplu halde saldırılar oğluma yapılmaktadır. Ve ben ilkokul mezunu olmama rağmen ulaşamadığım gazeteci… yani her yere ulaşmaya çalıştım. Milletvekillerine ulaştım, basına ulaştım, Ankara’ya gittim, İnsan Hakları Derneği’ne gittik orada bir röportaj verdik. Ama maalesef hiçbir yerden bir sonuç alınmıyor.

Bilhassa Adalet Bakanlığı denen bir şey var bu ülkede; Adalet Bakanlığı denen bir kurum var bu ülkede. Ama maalesef bu Adalet Bakanlığına hiçbir zaman ulaşamadım, muhatap olamadım, derdimi anlatamadım. Benim oğlum zor durumda, benim oğlum her Allah’ın günü saldırıya uğruyor, benim oğlum 94’üncü gününde açlık grevinde, benim oğlum insanın yaşamaması gereken koşullarda yaşatılıyor.”

HABERİN VİDEOSU İÇİN:
https://youtu.be/AIRB7Nud-rk

Sosyal ağlarda paylaşın