Direniş Günlüğü… 12 Temmuz…

Ölüm orucu ve süresiz açlık grevlerinde aylar ayları, mevsimler mevsimleri kovalıyor. 

Kuyu Tipi hapishanelere karşı, 5 mevzide sürdürülen direnişleri kıramayan düşman, işkenceye, yeni sürgün sevklere, mektup yasaklarına kadar bir çok yönteme başvurarak direnişçilerin iradesini kırmaya çalışıyor.  

= Avrupa’da Almanya emperyalizmi Haydar Demiray’ın direnişi karşısında verdiği sözü tutmadı, yeniden TTE dayatıldı ve Demiray, yeniden açlık grevine başladı. 

1= Nurettin Kaya; 266 gündür Kuyu Tipi hapishanelerin kapatılması için ölüm orucunda…

2= Oktay Kelebek ve Grup Yorum emekçisi Cem Dursun İzmir Buca Yüksek Güvenlikli Hapishanesi’nden Kuyu Tipi olmayan bir hapishaneye sevk için 139 gündür süresiz açlık grevindeler.

3= Erzurum Dumlu 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Hapishanesi’nde tutsak olan Alişan Gül ve Grup Yorum emekçisi Cemil Kurt 121 gündür süresiz açlık grevinde.

4= Kırşehir Yüksek Güvenlikli Hapishanesi’nde tutsak olan Grup Yorum emekçileri Rezzan Şengül ve Vedat Doğan, arkadaşlarının olduğu bir hapishaneye sevk talebiyle 105 gündür süresiz açlık grevindeler.

5= Grup Yorum üyeleri, konser yasaklarına son verilmesi, tutsak arkadaşlarının serbest bırakılması, İdil Kültür Merkezi’nin faaliyetlerini özgürce sürdürebilmesi için başlattıkları dönüşümlü açlık grevinin 198. günündeler. 

= Almanya’da Tek Tip Elbise dayatmasına karşı açlık grevi direnişini zaferle bitiren Haydar Demiray, Alman emperyalizminin sözünü tutmayıp yeniden TTE dayatması üzerine, o da tekrar açlık grevine başladı. 

Sosyal ağlarda paylaşın