DİRENEN KAZANIR; ALMANYA’DA DEMİRAY’IN TEK TİP ELBİSEYE KARŞI DİRENİŞİ ZAFERLE SONUÇLANDI!

Almanya’da Fröndenberg hapishanesinde Tek Tip Elbise dayatmasına karşı süresiz açlık grevinde olan Haydar Demiray, direnişini ZAFERLE sonuçlandırdı.
Haydar Demiray’ın ve yakınlarının, Demiray’ın Tek Tip Elbise’nin olmadığı bir hapishaneye sevk talebi KABUL EDİLDİ. Süresiz açlık grevinin 173. gfününde olan Demiray bu gelişme üzerine açlık grevine ara verdi.
Haydar Demiray, Tek Tip Elbise (TTE) uygulamasının olmadığı Detmold Hapishanesi’ne sevkedilecek.


Fröndenberg Hapishane Hastanesi önünde adalet nöbetini sürdüren yakınları ve yoldaşları, direniş çadırı önünde yaptıkları açıklama ile, Demiray’ın direnişinin zaferle sonuçlandığını duyurdular.
Açıklamada, TTE’nin olmadığı bir hapishaneye sevk talebinin 27 Ağustos’ta başlayan görüşmeler sonucunda kararlaştırıldığı vurgulandı.
Açıklamada şunlar belirtildi:

“Herkese merhaba.
Bugün Fröndenberg Hapishane Hastanesi önünde adalet nöbetimizin dördüncü günü.
29 Ağustos günü Haydar Demiray süresiz açlık grevi direnişinin 173. gününde tek tip elbiseye karşı direnişli zaferle sonuçlanmıştır.
Şu an direnişine ara vermiş durumda.
DETMOLT’a sevki gerçekleşecek.
Tek tipin olmadığı bir hapishane bu.

Süreç nasıl gelişti?
Salı günü, yani 27 Ağustos’ta NRV eyaletinin Adalet Bakanlığı bir toplantı sonucu Haydar Demiray’ı tek tipin olmadığı bir hapishaneye sevk etmek istedi.
Öyle bir karar çıktı. Ve bu karar sonucunda avukatıyla Random Bell, Hapishane Hastanesi ve Yota A. Ratingen arasında gerçekleşen görüşmeler sonucu karar dilenişçiye belirtilmiştir.
Ve Haydar Demiray da bu şekilde 173. gününde dilenişini zaferle sonuçlandırarak sevki gerçekleşene kadar ara vermiş durumda.

Burada herkesi tekrar selamlıyoruz ve şunu demek istiyoruz.
Yenilmeyen tek komutan direniştir.
Bunu Haydar Demiray direnişiyle bir kez daha göstermiştir bize.
Ancak direne direne haklarımızı kazanabileceğimiz,i ister Avrupa’da ister kendi ülkemizde olsun sadece ve sadece direnişle kazanabileceğimizi bugün tekrar Haydar Demiray’ın direnişinden öğrendik.
Asla vazgeçmeyeceğiz. Bizi, tutsaklarımızı yıldırmalarına asla izin vermeyeceğiz. Her zaman bir barikat olacak, haksızlığa karşı her zaman direnenler olacak ve biz de bu direnenlerin sesi soluğu olmaya devam edeceğiz.
Yaşasın Direniş Yaşasın Zafer.”

https://www.halkinsesitv.net/2024/08/tek-tip-elbise-dayatmasna-kars-alman.html

Sosyal ağlarda paylaşın