Deprem müteahitleri tek tek serbest bırakılıyor

AKP faşizmi ülkemizde yaşanan deprem ve benzeri doğa olaylarının katliama dönüşmesinin baş sorumlusudur. Bu yüzdendir ki depremde yıkılan binaların müteahitleri tek tek serbest bırakılıyor.
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminde onbinlerce insanımız hayatını kaybetmişti. Gerek deprem anı yıkılan binaların altında kalarak, gerekse halk düşmanı AKP faşizminin yıkıma müdahale ETMEMESİNDEN dolayı onbinlerimiz öldü.

Bu ölümlerin azmettirici siyasi sorumlusu başta Erdoğan olmak üzere AKP iktidarıysa müteahitler de cinayeti işleyenlerdir. Bu yüzden AKP faşizmi müteahitleri koruyor. Depremden sonra denilebilir ki AKP’nin deprem sonrası en etkin olarak yaptığı şey, es kaza tutuklanan müteahitleri serbest bırakmak.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde 51 kişinin hayatını kaybettiği Antep’in Nizip ilçesindeki Furkan Apartmanı davasında 3 sanığa beraat verilmişti. Bunun üzerine aileler adalet nöbetine başladı.
Oğlunu kaybeden Seçkin Şahin, “Açıkça kolon kesildiği tespit edilmiş bir yerde 3 sanığa beraat kararı verilmesini asla kabul etmiyoruz. 51 canın ölümünden sorumlu firari müteahhitlerin yakalanmasını talep ediyoruz” dedi.

DEPREMDE CANIMIZI ALAN BU DÜZENDİR. YIKALIM!

Eğer bu düzen sürerse daha çok onbinler, yüzbinler hatta milyonlar ölecek. Bu düzen ölülerimizle besleniyor. Katillerin karşısına çıkıp onlardan hesap sormak bizim, çocuklarımızın yaşaması için olmazsa olmaz.

19 Temmuz’da Nizip Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında; sanık Faik Öğüt, Eyüp Öğüt ve Nejdet Alpay’a beraat, fenni mesul Yılmaz Şahin Yurtyapan’a 16 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Firari sanıklar Abdullah Devrim Sever ve Hasan Hüseyin Sever’in dosyası ise tefrik edildi. Mahkemenin gerekçeli kararı henüz açıklanmadı.

“Minareyi çalan kılıfını uydurur” der atasözü. AKP’nin mahkemeleri 51 kişinin ölümüne sebep olan katilleri serbest bırakmasına gerekçe bulmakta zorlanmayacaktır…

Sosyal ağlarda paylaşın