Halkın sağlıkçısı Barış Kaya haftalardır uğradığı adaletsizliğe karşı sesini duyurmaya çalışıyor. Halk için sağlığı, parasız sağlığı savunup tekellerin kasalarını doldurmak üzerine kurulu sağlık sistemine karşı çıktığı için açığa alındı. Buna karşılık her yolu deneyerek uğradığı adaletsizliği durdurmaya çalıştı.
DİRENME KARARI ALDI
Kendisine uygulanan tüm adaletsizliğe karşı yaptıkları sonuç vermeyen Barış Kaya İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önünde haftanın 3 günü oturma eylemi kararı aldı. Oturma eylemine başlayan Barış Kaya sesini duyurmaya çalıştığı her seferinde gözaltına alındı.

AKP iktidarının hak aranmasına, adalet talebine tahammülü yok!
Halk için ücretsiz sağlık hizmetini savunduğu için işinden alındığı duyulduğunda gerçek yüzünü henüz görmeyen halkın bazı kesimlerinin de göreceğini bilen AKP iktidarı Barış Kaya’nın hakkını aradığı İl Sağlık Müdürlüğü önünde yaptığı her eyleme polis saldırıyor. İşkence ile gözaltına alıyor.
Halkın Sağlıkçısı Dr Barış Kaya İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önünde yaptığı açıklama sonrası oturma eylemine geçince yine gözaltına alındı
Barış Kaya yapmış olduğu açıklamada;
“Anayasa mahkemesinin emsal kararları olmasına rağmen oturma eylemi yapmam engelleniyor.
Hakkımı aramam engelleniyor
Halkla bağ kurmama engel olunuyor
Ben haklı ve meşru eylemimi yapmaya devam edeceğim
İşimi Geri İstiyorum “
https://www.youtube.com/watch?v=tbt1wnjjFcQ&t=61s