Bir kez daha, devrimci Hasan Ferit Gedik’in katledilmesinde, devlet-MHP işbirliği mahkemede açıkça görüldü.

Türkiye(GHA)

Bugün Ankara Sincan Cezaevi’nde, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesi davasının ilk duruşması yapıldı. Duruşmaya, Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldı. Ayşe Ateş, duruşmaya 6 polis koruması eşliğinde ve çelik yelek giyerek geldi. Bu isimler mahkeme salonunda yan yana oturdu. Davanın ikinci oturumu yarın, 2 Temmuz Salı günü saat 09.00’da yapılacak.Duruşmada Hasan Ferit Gedik’in Katledilmesinde, katili Doğukan Çep’in anlatımıyla MHP’nin rolü, devletin tekrar gündeme gelmiş oldu. Hasan Ferit Gedik 2013 yılında uyuşturucu ile mücadelede devletin himayesindeki faşist çeteler tarafından katledildi. Doğukan Çep bugünkü duruşmada Hasan Ferit Gedik’i öldürdüğünü, bazı kurumları kurşunlayıp 10 kişiyi yaraladığını tekrarladı.

Devrimci Hasan Ferit Gedik’in Katledilmesinde devlet MHP işbirlilği

Duruşmada, 2013 yılında uyuşturucu çeteleri tarafından katledilen devrimci Hasan Ferit Gedik’in ölümü de gündeme geldi. Mahkemeye azmettirici olarak çıkarılan Gedik’in katili Doğukan Çep, Hasan Ferit Gedik’in katledilmesine dair açıklamalarda bulundu. Çep, “Evet, ben azmettirdim. Cezaevinden çıktım ve iki sene sonra tekrar ceza aldım. Tahliye olduktan sonra aranıyordum. Aziz Mahmut Hüdai Camii’nde namaz kılıyor ve zikre katılıyordum. Bir gün sabah namazı çıkışında Sinan Ateş ile karşılaştım. Yan yana namaz kıldık, zikir yaptık.Ben DHKP/C’li vurmuşum, yardım istedim. 2013’te Hasan Ferit Gedik’ten ceza almıştım. ‘Bana yardım edebilir misin?’ dedim. ‘Elimden geleni yaparım’ dedi. Telefon numarasını verdim ve ayrıldık. Bana iyi davrandı” dedi.

Bu ifadeler, Hasan Ferit Gedik’in katledilmesinin ardındaki devlet desteği ve MHP ile Ülkü Ocaklarının bu olayın üstünü örtme çabalarını bir kez daha gözler önüne serdi. Gedik’in ölümünden sonra devlet yetkilileri ve Ülkü Ocakları, olayı örtbas etmeye çalışarak sorumluları korudu ve adaletin yerini bulmasını engelledi.

Hasan Ferit Gedik: Devrimci Mücadele ve Bir Halk Kahramanı

1991 yılında İstanbul’da doğan Hasan Ferit Gedik, genç yaşlarından itibaren toplumun baskı ve sömürüye karşı verdiği mücadelede yer aldı. İstanbul’un mahallelerinde devlet ve çeteler aracılığıyla kullanımı yaygınlaştırılan uyuşturucu ve çetelere karşı Halk Cephesi saflarında mücadele eden bir devrimciydi. Bu mücadele kapsamında uyuşturucuya karşı bilinçlendirme çalışmaları yaptı ve mahallesinde uyuşturucu çetelerine karşı direndi. Gedik’in faaliyetleri, özellikle Gülsuyu ve Gazi Mahallesi gibi emekçi semtlerinde büyük destek buldu.

Hasan Ferit Gedik, 2013 yılının Eylül ayında, Gülsuyu Mahallesi’nde Halk Cephesi tarafından düzenlenen uyuşturucu çetelerine karşı bir yürüyüşte yer aldı. Bu yürüyüş, çetelerin silahlı saldırısına uğradı. 30 Eylül 2013 tarihinde, Gedik, çeteler tarafından düzenlenen bu saldırıda katledildi. Gedik’in ölümü, halkın öfkesini ve tepkisini harekete geçirerek geniş çaplı protestolara neden oldu.

Hasan Ferit Gedik’in katledilmesinden sonra özellikle İstanbul’da yoksul mahallelerde uyuşturucu kullanımının artması, çetelerin yaygınlaşması bugüne kadar sürdü. Bugün ülkemizin geldiği nokta devrimcilerin uyuşturucu çetelerine karşı verdiği savaşın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.
Hasan Ferit Gedik’in katillerine karşı açılan dava, yıllarca süren bir adalet arayışıyla devam etti. Gedik’in katilleri yargılanarak suçlu bulundu, ancak bu süreç, devletin ve MHP ile Ülkü Ocaklarının olayı örtbas etme çabalarının gölgesinde kaldı. Gedik’in mücadelesi, onun devrimci kararlılığının ve halk için verdiği savaşın bir sembolü olarak hafızalarda yerini korudu.

Çürümüş devlet, Hasan Ferit Gedik’in katillerini yargılayamaz.

Geçen yıllara rağmen katillerin rahatça dolaşabildiği ülkemizde, bu katiller aynı cesareti bulup başka insanları da öldürebiliyor. Bugün gerçekleşen duruşmada katillerin rahat tavırları ve ifadeleriyle birlikte, devlet tarafından nasıl korundukları ve arkalarındaki güce nasıl yaslandıkları açıkça görüldü. Devletin adaleti, gerçek adalet değildir. Devletle işbirliği içinde olan bu çete üyelerinden hesap soracak halkın çocukları, her an her köşe başında hazır bekliyor olacaktır. Hasan Ferit Gedik, halkın bağrından çıkmış ve halkın devrimci çocukları tarafından hesabı sorulacak bir devrimcidir.


GHA

Sosyal ağlarda paylaşın