Ayten Öztürk: “Adaletsizliğe karşı susmak bir yerde o adaletsizliğe de ortak olmaktır.”

Lübnan’da gözaltına alınıp, 6 ay boyunca gizli bir işkencehanede tutulan ve yoldaşlarının büyük sahiplenmesiyle özgürlüğüne kavuşan Ayten Öztürk, 6 Şubat komplosuyla tekrar tutuklandı.
Ev Hapsinde olmasına rağmen, tekrar işkencelerle gözaltına alınıp tutuklanan Ayten Öztürk, tutulduğu Hapishaneden kısa bir mesaj yolladı.
“Cehennemin Dibi Denilen Hücreden Nasıl Çıktıysam; BURADAN DA ÖYLE ÇIKACAĞIM!” diyen Öztürk, kendisini hücrede yalnız bırakmayanlara teşekkür ediyor.
Öztürk’ün mesajının tam metni şöyle:

“Bu komplonun tamamen boş olduğunu düşünüyorum. Dört aydır tutukluyuz ve dosya henüz açılmadı. Bu süre zarfında şundan eminim delil yaratılmaya çalışılıyor hakkımızda.
Yani hiç olmayan şeyleri varmış gibi gösterip tutukluluğumun sürmesi için bahane arıyorlar. Ama benim adalet mücadelem ilk başta nasılsa bugünde aynı şekilde devam edecek ve mutlaka bu komployu da boşa çıkaracağımıza inanıyorum, bunun için halkımızdan destek bekliyorum.
Şu an destekte bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. Burada kendimi hiç yalnız hissetmiyorum, mektuplarınızla, selamlarınızla hep sizinleyim. Ve özgür günlerde de yine hep beraber olacağız. Çünkü adaletsizliğe karşı susmak bir yerde o adaletsizliğe de ortak olmaktır.
Bu bilinçle hareket edelim.
Ülkemizde artık bu adaletsizlikle karşı karşıya gelmeyen hiç kimse kalmadı, herkes yaşıyor. İşçisinden, köylüsüne, memuruna, emeklisine hatta öğrencisine kadar herkes, bu adaletsizliği yaşıyor ve hapishanelerde her çeşit insanla doldu. Bu adaletsizliğe karşı susmak adaletsizliklerin sürmesi anlamına gelir ki buna izin vermeyelim.
Ben halkıma ilk başta nasıl inandıysam, o cehennemin dibi denilen hücrede nasıl onları düşünerek, onların desteğini alarak direndiysem ve onların desteğiyle çıktıysam, buradan da öyle çıkacağıma ve özgürlüğüme kavuşacağıma inanıyorum.
Hepinizi çok seviyorum…”

Sosyal ağlarda paylaşın