AVUKATLARDAN EYLEMLER:
“AVUKATLARA VE SAVUNMAYA ÖZGÜRLÜK!”

Avukatlar, Ankara ve İstanbul’da adliye önündeki eylemleriyle, tutsak avukatların özgürlüğünü talep ettiler.

Savunmaya Özgürlük Platformu üyeleri, 1 Ekim’de yaptıkları eylemle, 2 Ekim’de duruşmaları görülecek olan ÇHD’li tutsak avukatlar Betül Vangölü ve Seda Şaraldı’nın tahliyesini istediler.
Savunmaya Özgürlük Platformu üyeleri, 1 Ekim günü Ankara Adliyesi önünde yaptıkları eylemde, yaklaşık 7 aydır tutuklu olan Halkın Hukuk Bürosu avukatları Betül Vangölü ve Seda Şaraldı’nın haksız, hukuksuz bir şekilde tutuklandıklarına dikkat çektiler.
Eylemde bir açıklama yapan ÇHD Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi Av. Fatih Gökçe, avukatların mesleklerini icra ettikleri hukuk bürolarında gözaltına alındığı, hukuka aykırı arama faaliyetleri yapıldığı ve aynı şekilde dijitallere el konulduğunu belirtti.

Gökçe, avukat arkadaşlarının toplumsal davalara baktığını ayrıca karşı çıktıkları hukuksuzluklara maruz bırakıldıklarını da belirterek, avukatlara dair suçlamalar üzerinden açılan davaların ilk duruşmasının yarın İstanbul 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüleceğini hatırlatarak, davaya katılım çağrısı yaptı.


Kozağaçlı ve Seda Şaraldı’nın duruşmasından hemen önce, avukatlar bu kez de Çağlayan adliyesi önünde bir araya gelerek, halkın hukuk bürosu avukatlarını sahiplenen ve avukatlar adına taleplerini dile getirdikleri bir açıklama yaptılar.
Savunmaya Özgürlük Platformu adına yapılan açıklamada iki avukatın da, delil gösterilmeden tutuklandıkları, avukatların “müvekkilleriyle özdeşleştirilmesi yasağı”na aykırı bir şekilde tutuklandıkları belirtildi.
Açıklamada her iki avukatın da derhal tahliye edilmesi talep edildi.

Sosyal ağlarda paylaşın