Avukatlara İşkence!

Türkiye(GHA)

Faşist AKP iktidarının polisleri, hukuksuzlukta sınır tanımıyor. Yıllardır halka baskı ve zulüm uygulayan AKP hükümetinin polisleri, daha önce Halkın Hukuk Bürosu avukatlarına saldırıları, işkenceleri ve tutuklamaları akıllardadır. Hiç bir yasaya uymaya gerek duymaksızın aldıkları emiri yerine getirerek HHB avukatlarına yüzlerce yıl ceza yağdırmıştı AKP’nin cübbeli celadı Akın Gürlek. Avukatlara yapılan saldırılar sadece HHB avukatları ile sınırlı kalmadı.
AKP faşizmi kendinden olmayan herkese düşmandır. Faşizmin hakim olduğu ülkemizde avukat olmak işkenceye karşı kalkan olmamıştır, işkenceden korumamıştır hiç bir zaman. Avukatlar da işkenceden payını almıştır. Ancak AKP faşizmi işkencede sınır tanımıyor, gizli yapma gereği bile duymaksızın avukatlara da işkence yapıyor. İstanbul Barosu’ndan Avukat Bahtiyar Kandeğer ve Şehnaz Altunkaya’nın, müvekkilleri için gittikleri İstanbul Vatah Emniyet Müdürlüğü’nde öldüresiye dövülerek işkenceye maruz kaldıkları öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, İstanbul Barosu’ndan Avukat Bahtiyar Kandeğer, 27 Haziran 2024 tarihinde saat 01:00 civarında İstanbul Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şube’de bulunan polisler tarafından öldüresiye dövüldüğünü belirtti. Kandeğer, 2-3 kişinin başını yere yatıracak şekilde kendisini tuttuğunu ve yaklaşık 10 kişi tarafından darbedildiğini söyledi. Vücudunda ve kafasında oluşan darp izlerini fotoğraflarla paylaştı. Yanındaki meslektaşı Şehnaz Altunkaya’nın, yaşanan tartışmaları kaydettiğini, bu sırada bir polis ordusunun saldırısına uğradığını, öldüresiye dövüldüğünü ve eşyalarının yanı sıra bir miktar parasının da yağmalandığını anlattı. Kandeğer, bugün suç duyurusunda bulundu ve tüm meslektaşlarını Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde yaşanan ve giderek sistematik hale gelen bu saldırılara karşı durmaya çağırdı.

Kandeğer, Bağcılar Kirazlı Mahallesi’nden alındığı belirtilen iki müvekkili için Avukat Şehnaz Altunkaya ile birlikte emniyete gittiklerini söyledi. Müvekkillerinin nezarette tutulduğunun ve 15 dakika sonra görüşebileceklerinin söylendiğini ancak zaman geçmesine rağmen görüşmenin gerçekleşmediğini ifade etti. Yaklaşık 30 dakika sonra gözaltına alındığı bildirilen ve emniyette olduğu belirtilen müvekkillerinden biri Kandeğer’i arayarak, beş kişinin kendisini yaklaşık 3-4 saattir dövdüğünü ve az önce avukatının geldiği haberi üzerine serbest bırakıldığını söylediğini belirtti.


GHA

Sosyal ağlarda paylaşın