Avrupa Dev-Genç Haydar Demiray için oturma eylemine başlattı

Almanya (GHA)

Tek tip elbiseye karşı direnişte 166. gününde olan Haydar Demiray, 22 Ağustos 2024 Perşembe günü Fröndenberg Hapishane Hastanesi’ne sevk edilerek zorla müdahale edilmesinin önü açılmaya çalışıldı. Bu gelişmenin ardından Avrupa Dev-Genç, hastane önünde oturma eylemi başlatarak, Demiray’ın yalnız olmadığını ve zorla müdahalenin önüne geçeceklerini açıkladı.

Avrupa Dev-Genç üyesi ve Almanya’da en uzun açlık grevi direnişinin öncülerinden olan Eda Deniz Haydaroğlu, çektiği videoda, Pazartesi gününden itibaren her gün saat 13.00’te özgür tutsak Haydar Demiray için bulunduğu yerin önünde oturma eylemine başlayacaklarını duyurdu.

Eda Haydaroğlu, Alman emperyalizminin Demiray’a şizofreni tanısı koymak amacıyla hastaneye kaldırar devrimcilerin direnişini engellemeye çalıştığını vurguladı. Tüm halkı oturma eylemine katılmaya ve Demiray’ı zulmün elinden kurtarmak için dayanışmaya çağırdı.

26 Ağustos Pazartesi’nden itibaren Düsseldorf’ta Haydar Demiray’ın kaldırıldığı hastane önünde 24 saat oturma eylemi başlatılacak. Oturma eylemi yapılan hastane adresi;

Jvk Fröndenberg
Hirschberg 9
58730 Fröndenberg

GHA

Sosyal ağlarda paylaşın