Avrupa Dev-Genç: Almanya’da Nazilere Ve Irkçı Polislere Katliam Özgürlüğü Verildi

Göçmenlere İse Bahanelerle Irkçı Yasalar!

Alman emperyalizmi adalet bakanı Marco Buschmann ve içişleri bakanı Nacy Faeser Solingen saldırısının ardından yeni “önlemler” paketini açıkladı. Bu “önlemler” paketinin içinde sınır dışılarının kolaylaştırması, polisin yetkilerinin artırılması var ve bıçak yasağına ilişkin yasa da yenilendi. Almanya’da Nazilere Ve Irkçı Polislere Katliam Özgürlüğü Verildi.

Yaşanan bu gelişme ile ilgili Avrupa Dev-Genç bir açıklama yayınladı. Dev-Genç’in açıklaması şöyle;

Alman emperyalizmi adalet bakanı Marco Buschmann ve içişleri bakanı Nacy Faeser Solingen saldırısının ardından yeni “önlemler” paketini açıkladı. Bu “önlemler” paketinin içinde sınır dışılarının kolaylaştırması, polisin yetkilerinin artırılması ve bıçak yasağına ilişkin yasalar yenilendi ve genişletildi.

Bunlardan bir tanesi Alman emperyalizmi Dublin prosedürünü uygulayacak. İçişleri Bakanı Faeser, Dublin Prosedürü uyarınca başka bir AB ülkesinin sorumlu olduğu, ancak Almanya’ya gelmiş olan kişilerin artık sosyal ödeneklerden yararlandırılmayacağını kaydetti. Faeser, bu sığınmacıların, Dublin anlaşması uyarınca ilk ayak bastıkları ülkeye iltica başvurusunda bulunmaları gerektiğini vurguladı.

ikinci ve en biz göçmen gençleri en ilgilendiren madde ise, Alman polisinin yetkilerinin artırılmasına ilişkin: “Güvenlik birimlerinin ‘İslamcılıkla’ mücadelede yetkileri genişletilecek, İslamcı derneklere karşı yasaklama yoluna başvurmaya devam edilecek. Polis, şüphe durumu olmaksızın rastgele kontrollerde bulunma imkanına sahip olacak. Polise, soruşturma süreçlerinde, zanlıların kimlik tespitini kolaylaştırmak için yüz tanıma ve yapay zeka gibi herkesin erişebileceği türden internet verilerinden biyometrik karşılaştırma yetkisi verilecek.”
Yani artık

Bıçak yasağına ilişkin yasaların genişletilmesi de denetimi arttıracak ve erişimi zorlaştırmak üzere kurulu bir yasa paketi bulunmakta.

Son olarak da sınır dışlarının kolaylaştırılması yönünde. Alman emperyalizmi artık yarattığı krizlerden dolayı yönetemez hale gelmekte ve tek tek faşist yöntemlere başvurmakta.

Burjuva demokrasinin tipik yönetim biçimidir. Sıkıştıklarında faşist yöntemlere çok kolay başvurabilirler ve başvuruyorlar.

Daha geçtiğimiz günlerde 30’a mülteci geri Afganistan’a gönderildi. Şimdi Suriyeliler için de “güvenli” bir bölge bulduklarını iddia ediyorlar.

Polisin yetkilerinin de artması artık kaç yıldır aynı zaman ırkçılığın ve polis şiddetinin de artması demektir. Sadece dış görünüşü ve milliyetinden dolayı Alman polisi tarafından işkenceye uğrayan veya öldürülen insanlar vardı . Alman devleti tarafından yalandan da olsa mahkum ediliyordu. Şimdi ise “rastgele” yani keyfi dış görünüşünden dolayı kontroller yasallaştırıldı ve polis istediği şekilde kontrollerini yapacak duruma geldi.

Bu yasaların onaylanmış olmasını adil olduğu anlamına gelmiyor. Biz haklarımızı biliyoruz ve söke söke geri alacağız!
Madem mültecileri istemiyorlar o zaman onların ülkelerini sömürmeye ve işgal etmeyi bıraksınlar!
Madem ırkçılığa karşılar AFD gibi faşist partilerin önünü neden açıyorlar ve hiçbir şekilde engel koymuyorlar?
Madem İŞİD gibi terör örgütlerine karşılar neden hiç bir İŞİD’li Almanya’da doğru dürüst cezalandırılmıyor?

Ama söz konusu halkı kışkırtmak, ırkçılığı ve haksızlığı büyütmekse. En iyisini Alman emperyalizmi yapar çünkü onların tarihten kalan bir tecrübeleri vardır. Onlar Hitler’in, Göbbels’in ve Himmler’in torunlarıdırlar!

Avrupa Dev-Genç olarak Göçmen yasalarının ve polis yasalarının derhal kaldırılmasını talep ediyoruz!

Herkese çağrımızdır bu haksız ve ırkçı yasalara karşı, artan Nazi örgütlenmelerine karşı, Avrupa Dev-Genç saflarında örgütlenelim ve mücadele edelim!

KAHROLSUN ALMAN EMPERYALİZMİ!
KAHROLSUN IRKÇILIK VE POLİS ŞİDDETİ!
YAŞASIN HALKLARIN KAN KARDEŞLİĞİ!

Sosyal ağlarda paylaşın