Artvin’de Talancılar Halka Saldırdı: Toprağını Savunan Köylülere Ateş Açıldı. Bir Köylü Katledildi!

AKP’nin yağmacıları, Artvin Cankurtaran’da ağaçlarını koruyan köylülere saldırdı: 1 kişi katledildi, 2 kişi yaralandı.

AKP’nin himayesinde ormanları, madenleri, nehirleri yağmalamaya, Anadolu’ya talan etmeye devam işbirlikçi şirketler, AKP’den aldığı desteğin pervasızlığıyla halka saldırıyorlar.

Artvin’in Cankurtaran bölgesinde mesire alanı projesi için orman ihalesini alan Muhammet Ustabaş adlı yağmacı, ağaç kesimini engellemek isteyen köylülerin üzerine ateş açtı. Saldırı sonucunda 1 kişi katledildi.

“Mesire alanı” adı altında yağmna için bu sabah iş makineleri ormana girdi. Köylüler, haklı olarak kesimi engellemek istediler. Orman ihalesini alan Muhammet Ustabaş ve adamları, köylülerin üzerine silahla ateş açtılar. Saldırıda köylülerden Reşit Kibar, Ersan Koyuncu ve Gökhan Koyuncu yaralandı. Saldırıda ağır yaralanan Reşit Kibar, kurtarılamadı. Saldırıyı duyan Hopa halkı hastane önüne akın etti. Saldırının ardından Muhammet Ustabaş adlı katil kaçarken, orman kesimi de durduruldu.

Katliamın Sorumlusu, Ormanları Yağmaya Açan AKP’dir.

Köylülerden alınan bilgiler göre, orman bölgesi, önce AKP tarafından “turizm bölgesi” ilan edildi.

Ardından yapılan ihalede orman alanı, “bungolovlu turistik alan yapılmak üzere” Yunus Merttürk’e verildi. Yunus Merttürk ise ağaç kesim işini taşeron firma Candeniz Kerestecilik’e verdi.

Candeniz Kerestecilik’in sahibi ise Yücel Ustabaş ve Muhammet Ustabaş idi. Sabah saatlerinde ağaç kesimi için ormana gelen Muhammet Ustabaş, köylülerin tepkisi ile karşılaşınca yanında bulundurduğu silah ile ateş açmaya başladı. Artvin Valiliği, saldırgan Muhammet Ustabaş ve şirket çalışanı F. M.’nin gözaltına alındığını belirtti.

Sosyal ağlarda paylaşın