Anti Emperyalist Cephe,Meksika’da Şehitler Gününde, mücadele ve direniş çağrısında bulundu.

Yunanistan(GHA)

Anti Emperyalist Cephe, Meksika’da Şehitler Günü Anısına düzenlenen etkinlikte bir konuşma yaparak, mücadele ve direniş çağrısında bulundu.

Anti Emperyalist Cephe adına konuşan üye Konstantina Kartsioti, emperyalizme ve faşizme karşı direnişte şehit düşen devrimcilerin anısını onurlandırdı ve bu mücadeleyi daha da büyütmek gerektiğini vurguladı. Kartsioti, şehitlerin fedakarlıklarının unutulmayacağını belirterek, “Onların hesabını sormak ve mücadelesini sürdürmek için birlikte hareket etmeliyiz,” dedi.

Konuşmasına devam eden Kartsioti şunları ekledi:

Sevgili yoldaşlar, merhaba. Antiemperyalist Cephe Yunanistan olarak bu etkinliğe katıldığımız için, bu önemli olayın tüm dünya halklarının şehit düşen kahramanlarının şehitleri günü olan 19 Haziran’ı andığı için çok mutluyuz. Adaletsizliğe, emperyalizme ve faşizme karşı savaşan tüm yoldaşları ve devrimcileri selamlıyoruz. Yunanistan’dan Latin Amerika’ya, Meksika’ya, Peru’ya kadar sizi selamlıyoruz ve orada mücadele ederken faşist iktidarlar tarafından öldürülen tüm halkları ve ayrıca tüm siyasi tutsakları selamlıyoruz.
7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’nde, Batı Şeria’da Siyonizm ve emperyalizm tarafından katledilen Filistinli şehitleri, 76 yıldır katliama karşı tüm bu zulme karşı mücadelelerini sürdürdükleri tüm Filistinli kahramanları selamlıyoruz. Ekim 2023’te Yunanistan ve Türkiye sınırında bulunan Meriç nehrinde katledilen, şehitlerimiz Harika Kızılkaya, Burak Ağarmış, Özkan Güzel, Erdoğan Çakır’ın gücüyle sizleri selamlıyoruz. Türkiye’nin faşist devleti tarafından katledilen 4 devrimci Yunanistan’dan Türkiye’ye mücadele etmek için gidiyorlardı.

Türkiye’de 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremde katledilen binlerce insanın hesabını sormak istedikleri için İstanbul’da Çağlayan adliyesine eylem sırasında şehit düşen Emrah Yayla ve Pınar Birkoç’u selamlıyoruz. Burada, Yunanistan’da, Türkiye’de, Almanya’da ve diğer ülkelerde olduğu gibi tüm dünyada sahip olduğumuz tüm devrimci tutsakların gücüyle sizi selamlıyoruz. Latin Amerika’dan Filistin’e, Filistin’den Donbass’a, Donbass’ tan Afrika’ya, Afrika’dan Türkiye’ye, Türkiye’den Yunanistan’a, Yunanistan’dan İtalya’ya, Almanya’ya, dünyanın dört bir yanındaki tüm ülkelerde mücadeleyi sürdüren tüm halkları, yoldaşları selamlıyoruz.

Herkesi emperyalizme ve faşizme karşı kendilerini feda ederek şehit düşen devrimcilerin hesabını sormaya çağırıyoruz. Başta da söylediğim gibi, saygıdeğer yoldaşlarımız, mücadelemizdeki ve yolumuzdaki ışıktır. Ayrıca, dünyadaki tüm devrimciler ve tüm tarihimiz bize mücadelenin devam edeceğini ve faşist devletler tarafından öldürülen tüm insanların hesabını soracağımızı hatırlatıyor.

Berkin Ervan gibi, Sıla Abalay gibi, Alexis Grigoropoulos gibi, polis ve kapitalist devletler tarafından katledilenler için hesap soracağız. Çünkü biliyoruz ki bu adaletsizlik asla ve asla bitmez. Biz hesap soracağız ve şehitlerimiz bu direnişin yoludur ve Yunanistan’dan Türkiye’ye, Türkiye’den Latin Amerika’ya, Yemen’e, Lübnan’a, Filistin’e, Suriye’ye, dünyanın dört bir yanında mücadeleye devam edeceğiz.

Ayrıca, açlık grevi direnişçileri gibi devrimciler bedenlerini açlığa yatırarak adalet istiyorlar. Şuanda Türkiye hapishanelerinde Nurettin Kaya Ölüm Orucunda. Türkiye’de 19 Aralık 2000’de tecrite karşı 122 devrimci şehit düştü.

Ayrıca halkın avukatı Ebru Timtik, adalet savaşçısı Mustafa Koçak,Emperyalizm ve faşizm tarafından ölüm orucunda katlettikleri Grup Yorum üyeleri İbrahim Gökçek ve Helin Bölek de bu haksızlığa karşı direnerek şehit düştü. Tüm halkımızı direniş şehitlerini unutmamaya, bu yolda mücadeleye devam etmeye çağırıyoruz çünkü şehitlerimiz onurumuzdur.

Şehit düşen tüm yoldaşlarımıza, mücadele etmeye, direnmeye devam edeceğimizin sözünü veriyoruz. Şehitlerimiz için hesap soracağız.

Yaptığınız bu büyük çalışmayı birçok devrimci selamla selamlıyoruz. Tüm şehitler için, tüm mazlum halklar için anti-emperyalist devrimci mücadeleyi sürdürdüğümüzü ve zafere kadar mücadele ettiğimizi, haklı olduğumuzu ve kazanacağımızı söylüyoruz. Yoldaşlara teşekkür ederim ve Latin Amerika’daki herkese, yüz binlerce şehidi olan tüm bu kıtaya selamlıyorum. Bu katılım için çok teşekkür ederiz. Emperyalizmin zayıf olduğunu çok iyi biliyoruz.

Dünyanın tek büyük gücü halkın gücüdür ve birlik olmalıyız. Anti-emperyalist devrimci mücadele devam ediyoruz ve biz kazanacağız.

GHA

Sosyal ağlarda paylaşın