Almanya’da Göçmenler Aşırı Sağcıların Hedefinde: Irkçı Siyasetçi Seçmenlerine Kubotan Dağıtacak

Almanya(GHA)

Almanya’da aşırı sağcı faşist Almanya için Alternatif Partisi’nden (AfD) siyasetçi Lena Kotre, Brandenburg eyalet seçimlerinde seçmenlerine tehlikeli bir savunma aleti olan kubotan dağıtacağını açıkladı. Kubotan, dışarıdan zararsız bir kalem gibi görünse de, vücuttaki basınç ve sinir noktalarına yapılan darbelerle karşı tarafı etkisiz hale getirebilen, bazı ülkelerde silah kategorisine alınan bir alet. Kotre’nin açıklamaları ise, göçmenleri hedef alan bir politikayı işaret ediyor.

Kubotan: Küçük Ama Tehlikeli Bir Savunma Aleti Olarak Biliniyor

Kubotan, yaklaşık 13 santimetre uzunluğunda, sert metal bir çubuk olup genellikle tükenmez kalem şeklinde tasarlanmıştır. Yakın dövüşte vücudun hassas noktalarını hedef alarak kişiyi etkisiz hale getirmek amacıyla kullanılan bu alet, Avustralya, Kanada ve İsviçre gibi ülkelerde silah olarak sınıflandırılırken, Almanya’da henüz bu şekilde değerlendirilmiyor. Ancak Kotre gibi aşırı sağcı bir siyasetçinin bu aleti militanlarına dağıtması, göçmenlere karşı kullanılacağı sorusunu gündeme getiriyor.

Aşırı Sağcı, Göçmenleri Hedefine Koydu

Lena Kotre, sosyal medya platformu X’te yaptığı paylaşımda, Almanya’da artan bıçaklı saldırılar ve kavgaları öne sürerek, hükümetin önerdiği çözüm yollarını küçümsedi. Kotre, “Şarkı söylemek, alkışlamak ya da kendinizi hasta gibi göstermek saçmalık,” diyerek, şiddeti teşvik eden bir söylemle çözümün kendisinde olduğunu ve kubotan ile insanların kendilerini savunabileceklerini savundu.

Bu açıklamalar, aşırı sağcı bir stratejinin parçası olarak göçmenleri ve yabancıları hedef alan bir korku atmosferi yaratma çabası olarak değerlendiriliyor. AfD’nin özellikle göçmenleri tehdit unsuru olarak gösterip şiddet içeren çözümler önermesi, ırkçı saldırıların artacağının işaretini veriyor.

AfD’nin Göçmen Karşıtlığı ve Şiddeti Teşvik Eden Siyaseti Büyüyor.

AfD, uzun süredir göçmen karşıtı ırkçı politikalarıyla biliniyor. Partinin birçok lideri ve destekçisi, göçmenlerin artan suç oranlarıyla ilişkilendirildiğini öne sürerek yabancı düşmanlığını körüklüyor. Kotre’nin seçmenlerine dağıtacağı kubotan gibi savunma aletleri, bu korku siyasetini kullanarak halkın güvenlik endişelerini manipüle etme amacını taşıyor. Ancak bu tür aletler, toplumu güvenli hale getirmekten çok, daha fazla şiddet olayına yol açma potansiyeli taşıyor.

Bu tür politikalar, Almanya’da artan ırkçı saldırılar ve göçmen karşıtlığını daha da arttırıyor.
GHA

Sosyal ağlarda paylaşın