Almanya’da 3 Aylık Bebek Ailesi’nden Alındı

Almanya’da genç bir çiftin üç aylık bebeği, Gençlik Dairesi (Jugendamt) tarafından alındı.
Bavyera Eyaleti’ne bağlı Unterneukirchen kasabasında yaşayan Sena Nur ve Yusuf Yılmaz çiftinin üç aylık bebekleri Ensar, şiddet gördüğü iddiasıyla Gençlik Dairesi tarafından ellerinden alındı.
Gittikleri Köln şehrinde bebeklerinin sürekli ağlaması üçerine doktora götürdükleri bebeklerinin vücudunda kırık tespit edilen çiftin bebeğine gençlik dairesi el koydu.


Bebeğe üç ay önce el konulduğu, ve üç aydır aileye bebeklerinin gösterilmediği belirtiliyor.
Bebeklerinin 15 Kasım 2023 günü dünyaya geldiğini ifade eden Sena Nur Yılmaz, “Eşimin 25 Şubat’ta Köln’de iş görüşmesi vardı. Bu kente gittik. Bebeğimizin sürekli ağlaması üzerine çocuk kliniğine götürdük. Doktor, bebeğin bacak, kol ve kafatasında kırıklar tespit edildiğini söyledi. Sebebini bilmediğimizi söyleyince bebeğimizi alıkoyup 10 gün sonra bebeği bize göndereceklerini söylediler” dedi.


“DÜZENLİ DOKTOR KONTROLÜNE GÖTÜRÜLÜYORDU”
Devreye gençlik dairesinin girdiğini dile getiren anne sözlerini şöyle devam ettirdi: “Çocuğumuza şiddet uyguladığımızı iddia ederek elimizden aldılar. Ensar’ı doğduğu tarihten sonra her hafta düzenli olarak doktor kontrolüne götürdük. Ensar ilk çocuğumuz. Ona gözümüz gibi bakıyorduk. Bazı kırıklar kaynamış. Biz fark etmedik, muayenede doktor da mı fark etmedi?”


ANNE SÜTÜ YERİNE UZAKTAN İKİ RESİM!
Bebeğe el konulmasının ardından Mahkeme, 10 Nisan’da bebeğin velayetini Gençlik Dairesi’ne verilmesini kararlaştırdı.
Mahkeme, aynı zamanda anne babaya bebeklerini haftada iki kez birer saat görebilecekleri kararını verdi. Ancak aile bu karara rağmen bebeklerinin üç aydır kendilerine gösterilmediğini belirtiyor.
Anne Yılmaz, “Bebeğim hâlâ anne sütüne muhtaç. Bize bu sürede sadece iki fotoğrafını gönderdiler. Onun ağlamasına bile dayanamazken bunları yaşadık” dedi.

Sosyal ağlarda paylaşın